Dragqueens mishandeld in Reguliersdwarsstraat

In de nacht van 24 en 25 november zijn dragqueens Steven Gibbs, beter bekend als de Dutch Tina Turner en Andre Alencar, ook wel bekend als Kittana, door een groep mannen uitgescholden, bedreigd en mishandeld in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. Het incident vond plaats in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. Dat melden NH Nieuws en de Amsterdamse omroep AT5, op basis van een verklaring van de politie en van Alencar.

“Een groep Arabische mannen liep door de straat in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ik en een aantal andere queens stonden met wat gasten te praten, toen zij langs kwamen lopen.” vertelt Alencar aan NH Nieuws. Ze scholden hem en de andere aanwezigen uit. Alencar: “Ze zeiden: ‘kankerhomo, kankerjood, ga toch dood.’ Dat soort dingen.”

passieve politie

Nadat de groep aanvankelijk door leek te lopen, begonnen ze vervolgens met glazen flessen te gooien. Op een zeker moment werd Gibbs door de groep naar de grond gewerkt en mishandeld. De politie die terstond nadat het feit was begaan ter plaatse was, heeft een deel van de daders staande gehouden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn daarbij namen genoteerd. Maar ondanks het feit dat de daders op dat moment door de slachtoffers werden aangewezen , zijn er geen aanhoudingen verricht. Maar, zo laat de woordvoerder weten: “Het onderzoek loopt nog”…

Treurige tEndens

De afgelopen tijd werd de regenbooggemeenschap weer vaker het slachtoffer van openlijke agressie en geweld. In 2022 werden er tijdens Pride Amsterdam 33 meldingen bij de politie gedaan van anti-lhbti discriminatie of geweld in de stad. In mei werd de regenboogvlag van LHBTI+ vereniging DWH/Outsite in Delft in brand gestoken. Op 11 juli van dit jaar werd Boris Itzkovich Escobar, beter bekend als dragqueen Miss Envy Peru, in het openbaar vervoer bedreigd en mishandeld. In Eindhoven werd de regenboogvlag van het pand van het plaatselijke COC gestolen. Toen een vrijwilliger verhaal ging halen, werd die door de groep voetbalhooligans mishandeld. Ook in Groningen was het raak, daar werd een medewerker van Dorothy’s Drag Bar na een scheldpartij mishandeld. Ook zijn er helaas nog altijd vele voorbeelden die het nieuws niet eens halen. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Dragqueens mishandeld in Reguliersdwarsstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.