Boris Dittrich

Boris Dittrich

Boris Dittrich was een van de eerste openlijk homoseksuele parlementsleden en werkte in 1994 mee aan de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht. Van 2007 tot 2018 was hij Directeur Pleitbezorging Seksuele Minderheden voor Human Rights Watch en momenteel is hij Eerste Kamerlid voor D66. Sinds maart 2021 is Boris Dittrich ambassadeur van de Gaykrant.

Karin Blankenstein

Karin Blankenstein

Karin Blankenstein is voorzitter van de John Blankenstein Foundation die zich ten doel stelt om de sociale acceptatie van LHBT+ers in de top- en breedtesport te bevorderen. De stichting is vernoemd naar haar broer, de in 2006 overleden voetbalscheidsrechter John Blankenstein, die openlijk homoseksueel was. Sinds maart 2021 is Karin Blankenstein ambassadeur van de Gaykrant.

Dinah de Riquet-Bons

Dinah de Riquet-Bons

Dinah de Riquet-Bons is een Molukse trans vrouw die zich inzet voor de rechten van (trans) sekswerkers en bi-culturele LHBTI+ers. In 2019 werd ze ambassadeur van Pride Amsterdam en sinds december 2021 is Dinah de Riquet-Bons tevens ambassadeur van de Gaykrant.