Vlag van LHBTI+ vereniging DWH/Outsite in Delft in brand gestoken

De vlag van de onafhankelijke LHBTI+ vereniging DWH/Outsite in Delft is in de nacht van zaterdag op zondag in brand gestoken. Dat meldt de politie op haar website.

Volgens de politie is er sprake van opzettelijke brandstichting. Daarom is de politie dan ook op zoek naar mogelijke getuigen. De vereniging heeft aangifte gedaan.

Volgens NOS is het niet de eerste keer dat de vereniging te maken krijgt met vernielingen. Al een aantal keer werd een raam waar een regenboogvlag achter hing, ingegooid. Ook een kunstwerk op een elektriciteitskast werd beklad. DWH/Outsite was betrokken bij de selectie van het kunstwerk.

Bestuurslid Dries Stuij vertelt aan Omroep West dat er omstreeks half 4 ‘s nachts nog niets aan de hand was. Er was een feest gevierd in het pand aan de Lange Geer, maar toen de foto’s van de in brand gestoken vlag rond gingen in de groepsapp van de vereniging was de impact voelbaar.

Volgens Stuij reageerden leden van de vereniging geschokt. “Het geeft een gevoel van onveiligheid.” Eerder werden leden van de vereniging ook al voor de deur van het pand lastig gevallen. Stuij verzucht: “Dit is de zoveelste stap in een reeks van anti-LHBTI+ acties.”

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.