Miss Envy Peru aangevallen en bedreigd met wapen

Op dinsdag 11 juli werd Boris Itzkovich Escobar, beter bekend als dragqueen Miss Envy Peru, het doelwit van een aanval door vier mannen tijdens een busrit in Amsterdam. Dat blijkt uit een bericht dat Escobar op Instagram deelde.

aanval

De aanval vond plaats op klaarlichte dag, toen Escobar in een bus op weg was naar Amsterdam Centraal. Op dat moment begonnen de daders hem te beledigen. In zijn bericht geeft Escobar aan dat er ook sprake was van een wapen waarmee gedreigd werd. In de bus probeerde Escobar de situatie nog te de-escaleren door afstand tussen hemzelf en de mannen te creëren. De situatie liep echter uit de hand toen de bus op Amsterdam Centraal aankwam. De vier individuen achtervolgden Escobar en één van hen schopte hem daarbij tegen de grond. Net toen de situatie nijpend leek, kwamen vier vrouwen tussenbeide, schrijft Escobar. Gezamenlijk wisten zij de daders af te schrikken.

Betere bescherming

Het incident leidde tot vele verontwaardigde reacties vanuit de LHBTI+-gemeenschap. Ook vestigt het incident – wederom – de aandacht op de dringende behoefte aan betere bescherming tegen haatmisdrijven jegens de regenboogcommunity. Onderstaand bericht over de aanval deelde Escobar via Instagram:  

signaal

Escobar geeft aan dat hij wel even heeft getwijfeld over het doen van aangifte. Maar mede vanwege zijn voorbeeldrol als ambassadeur van Pride Amsterdam heeft hij besloten om dat alsnog te gaan doen. Zo wil hij een ​​duidelijk signaal afgeven: “Deze haataanvallen moeten stoppen! Ik weet dat veel leden uit onze LHBTQ+ leden vaak uit angst zwijgen of dat er weinig aan gedaan wordt wanneer hen geweld wordt aangedaan. Dat mogen we niet meer toelaten! Niemand mag zoiets vreselijks meemaken, en deze laffe acties zouden bestraft moeten worden.” Aldus Escobar. 

voorbeeldrol

Via zijn alter ego Miss Envy Peru is Escobar een prominente stem voor de regenboogcommunity geworden. Op zijn social mediakanalen pleit hij regelmatig voor verbetering van LHBTI+-rechten en tegen haatmisdrijven. Ook nu geeft Escobar aan dat hij zich uit zal blijven spreken tegen dergelijke haatmisdrijven en dat hij zal blijven pleiten voor de dringende noodzaak tot verandering. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.