Kiri Mioki: Ik houd mijn geld wel in mijn zak

‘Met dit liedje probeer ik juist te omarmen dat mensen mij vaak alternatief vinden.’

‘Ik Houd Mijn Geld Wel In Mijn Zak’ is de titel van de nieuwe single van queer popartiest Kiri Mioki. Het liedje is een vertaling van Sam Smiths megahit ‘Money On My Mind, die Kiri niet zuinig onder handen heeft genomen. 
Trouwe Gaykrant lezers kennen Kiri misschien al van zijn eerdere projecten waarbij hij een nummer van Kylie Minogue hertaalde, een project waar we in januari over schreven. Of van zijn nummer over PrEP, waarbij hij gebruik maakte van de Village People klassieker Go West. Of omdat hij laatst in onze radioshow Gaykrant on Air te gast was. Dat hij muziek maakt over dingen waar hij over wilt zingen wisten wij daardoor al, en zijn nieuwe single ‘Ik Houd Mijn Geld Wel In Mijn Zak’ stelt op dat vlak zeker niet teleur.
fashion = passion
Het was eigenlijk heel lang wachten op een Kiri Mioki liedje over kleding. Maar dat het er zou komen was onvermijdelijk. Want toen onze eigen La Belinda begin dit jaar bij Kiri thuis een kijkje in zijn kledingkast kreeg, werd duidelijk dat fashion echt zijn passion is.
Maar dat geldt niet voor alle kleding, blijkt nu. “Ik ben de laatste die er iets op tegen heeft als iemand helemaal comfy is met een sjaal van Berschka om,” zegt Kiri. “Maar voor mij is dat gewoon niet zo. Met dit liedje probeer ik dus juist ook te omarmen dat mensen mij vaak alternatief vinden.”
Stickers
Voor de videoclip bij het nummer is Kiri in een opvallende look van flagshipstore naar flagshipstore gehuppeld in de Amsterdamse Kalverstraat. Dat deed hij overigens zonder zijn portemonnee waar dan ook te trekken. Wel heeft hij gewapend met een rol stickers duidelijk van zich laten horen. Of zien. Niet alleen op winkels maar ook op allerlei gevulde shoppingbags. Een actie die tot uiteenlopende reacties heeft geleid. “Door het type high street winkels die ik in het liedje noem zeg ik niet alleen iets over mijn persoonlijke smaak. Ik maak er ook meteen een mooi statement over de mode en het milieu mee,” laat Kiri aan Gaykrant weten.
Kosten noch moeite zijn trouwens gespaard voor de stickers die in de videoclip te zien zijn. Kiri Mioki: “Deze zijn speciaal ontworpen door de grafisch designers van gebr.silvestri en daar ben ik heel trots op.” Dit legendarische ontwerpbureau verzorgde onder andere in de jaren ’90 de flyers voor club RoXY. Daarnaast zijn ze in de lhbti+ community ook bekend van hun design voor het logo van de iconische Trut in Amsterdam. Ook het single artwork van ‘Ik Houd Mijn Geld Wel In Mijn Zak’ hebben gebr.silvestri voor hun rekening genomen.
Gratis volgen
Een “gierige popster” is Kiri nu volgens zijn eigen bio op Instagram. Maar eigenlijk was (be)sparen nog nooit zo leuk! Zijn nieuwste nummer ‘Ik Houd Mijn Geld Wel In Mijn Zak’ is nu bijvoorbeeld overal gratis te beluisteren, onder meer op Spotify. In ruil daarvoor geven wij hem dan weer graag een podium. Dus volg Kiri op Tiktok en Instagram: @kirimioki; op Spotify; of klik hier voor zijn website!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.