Eduard | Even Bijpraten over het weer en wereldvrede

Columnist Eduard Hoekstra schrijft over alledaagse bijzondere dingen. Even bijpraten noemt hij dat. Ook in het nieuwe jaar is hij de rode draad van zijn gesprek met de lezer van Gaykrant nog niet kwijtgeraakt. Dit keer wil Eduard even bijpraten over het weer en wereldvrede.

Tekst en foto: Eduard Hoekstra

Grijs, grauw, regen, noodleidende kinderen in Gaza, verwoeste steden, dode militairen. Ik huil.

Wakker worden in het donker, oude eenzame mensen in de Oekraïne. Koude ruimten vol asielzoekers.  Navalny vermoord door Poetin. Ik huil nog meer.

Wandelen in de regen, het water druipt over je gezicht. Trump maakt goede kans de volgende president van de Verenigde Staten te worden. Wij krijgen een rechtse regering. Is er nog toekomst voor de volgende generaties op aarde? Steeds minder mensen willen kinderen. Ik ben bang.

Het voortdurend slechte weer heeft een directe invloed op mijn wereldbeeld. Geef me een paar dagen zon en de toekomst ziet er heel anders uit. Trump is een ramp en ik hoop dat Biden alsnog aftreedt en een jeugdige kandidaat een kans geeft, maar ook een nieuwe regeringsperiode van Trump gaat voorbij. Poetin heeft het eeuwige leven niet. Goed weer geeft de energie om actie te ondernemen en niet passief mee te lijden.

Europapa maakt kans op de winst op het songfestival, als de zon schijnt. En CO2? We vinden er wel wat op. Maar wat is nu het meest reëel, het zomerse optimisme of de winterse depressie?

Eduard Hoekstra (1956) is barkeeper/entertainer, psycholoog, journalist en schrijver. Hij woont in Amsterdam en heeft twee kinderen. Hij houdt van eilanden, lezen, pittig eten en zwemt elke dag.

Op de foto staat een zwart wit afbeelding van Eduard in een rechthoekig kader met in elkaar overlopende regenboogkleuren

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.