Joost Klein gaat met zijn Europapa naar Malmö!

Joost Klein gaat met zijn nummer Europapa naar het Eurovisie Songfestival in Malmö. Dat is vandaag officieel bekend gemaakt. Volgens de website van het ESF brengt de muzikant, schrijver en kunstenaar met het nummer een ode aan zijn vader.

Tekst: press release ESF (bewerkt)

De turbo-charged tune Europapa is dus de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in mei. Klein neemt de luisteraar in het nummer mee op een nostalgische trip van drie minuten. Een trip die de moeite waard is om voor in te stappen. Met het nummer wil de artiest de luisteraar namelijk laten weten dat er geen grenzen zijn als je je dromen waar wilt maken en je verhaal wilt vertellen.

De melodie is een gekke mix van melancholie en geluk. En wordt uiteraard geleverd met de poëtische teksten en catchy beats waar Joost bekend om is geworden. En voor de goede verstaander zitten er leuke verwijzingen naar diverse elementen uit Nederland in verwerkt. Daarmee is dit nummer alleen al goed voor een avondvullend programma; je kunt er zo een spel van maken wie er het meeste van die elementen uit weet te halen.

Europapa gaat over een wees die door heel Europa (en daarbuiten) reist om zichzelf te vinden en zijn verhaal te vertellen” laat Joost weten. “In het begin herkennen de mensen hem niet, maar hij grijpt elke kans die hij krijgt om zich te laten zien. Europapa’ is een eerbetoon aan mijn vader. Toen hij mij opvoedde, gaf hij aan mij een expansieve kijk op de wereld door.”

Prijswinnende Happy poppunk mainstream hardcore fusion

Voor de doorgewinterde songfestivalfan die bij sommige inzendingen verzucht dat het allemaal wel weer erg mainstream is, kan Kleins energieke stijl als een verademing aanvoelen. Of als een totale shock. Hij combineert namelijk elementen uit de mainstream pop met happy hardcore en poppunk. En hoewel het gek klinkt; het werkt wel! In Nederland tourt Klein regelmatig met zijn band, zo speelde hij al op festivals als Lowlands en Pinkpop.

In november 2022 had hij twee uitverkochte concerten in AFAS Live. Maar ook in het buitenland groeit de fanbase van Joost gestaag. In België trad hij op in het Sportpaleis van Antwerpen en ook was hij daar kandidaat in het populaire tv-programma De Slimste Mens.

Afgelopen zomer had Joost een nummer 1-hit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk met Friesenjung. Het nummer werd wereldwijd meer dan 100 miljoen keer gestreamd en won de Best Song Award bij de 1LIVE Krone radio awards in Duitsland. Het nummer heeft ook veel airplay gehad in Italië en Oekraïne.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.