Nederland stemde tegen ons.

Om 21 minuten over 3 keek ik vannacht voor het laatst op de NOS-app en moest constateren: Nederland stemde tegen ons. Zoveel mag toch VERDOMME wel duidelijk zijn. Nederland stemde op 22 november 2023 massaal homofoob, anti-lesbisch, transfoob, tegen mensen met een intersekse conditie, contra-queer, kortom: Nederland stemde vanuit het ranzige afvoerputje van de onderbuik. Geert z’n charmeoffensief, in combinatie met wat hulp bij het salonfähig worden, heeft gewerkt…

Om 21 minuten over 3 stond de teller op 37 zetels voor de PVV. Maar daarvoor, toen de exitpoll al duidelijk liet zien dat een groot deel van de Nederlandse kiezers xenofoob, racistisch en anti-LHBTIQAP had gestemd, was er bij andere partijleiders genoeg opmerkelijks te zien.

denk

Volgens Stephan van Baarle (Denk) is de winst voor de PVV een “bedreiging voor de rechtsstaat” en een reden om “harder en harder en harder te gaan strijden tegen discriminatie en racisme”. Volgens de kersverse partijleider van Denk leidt deze uitslag “bij heel veel mensen tot angst”.

Ja Stephan, ongeveer hetzelfde gevoel kreeg de LHBTIQ+ gemeenschap toen Denk onder jouw leiding ineens een conservatieve koers ging varen. en met praatjes en plaatjes over ‘gewoon doen’ aankwam… Persoonlijk kan ik dan ook weinig sympathie voor het krokodillentranen-verhaal van Van Baarle opbrengen. Want aan dat ‘strijden tegen discriminatie’ door Denk zitten dus wel een aantal kanttekeningen… Kortom: ‘Wilt gij dat discriminatie u niet geschiedt? Discrimineer dan ook een ander niet.’

NSC

Pieter Omtzigt (NSC) was in september nog heel stellig: hij ging alleen in zee met partijen die de rechtsstaat heel houden. De PVV behoorde volgens Omtzigt niet tot die categorie: “Dat heb ik de afgelopen jaren niet bepaald gezien.” Ook op 15 november leek Omtzigt nog onvermurwbaar. Maar toen op de verkiezingsavond de uitslagen binnen kwam druppelen was Omtzigt ineens “beschikbaar om dit vertrouwen vanaf morgen om te zetten in daden.” Hierbij hintte Omtzigt erop dat hij bereid is om plaats te nemen in een kabinet. Daarbij werd er met geen woord over de PVV gerept.

Dat gedraaikont is ondertussen een patroon aan het worden bij Omtzigt. Eerst wilde hij pertinent geen premier worden, hij wilde zelfs niet eens de grootste worden. Maar toen de winst toch in het zicht kwam wilde Omtzigt wel de grootste worden. Maar dan werd hij geen premier. De partijleider die anderen constant de maat neemt over openheid en transparantie wilde zelf geen openheid van zaken geven welke kandidaat hij dan wel voor die positie van premier in gedachten had. Tot we deze week te horen kregen dat Omtzigt toch misschien wel premier wilde worden. Maar regeren met de PVV? Absoluut niet! Of, nou ja…

Geert Wilders zelf ziet het nog wel gebeuren dat Omtzigt op dit punt alsnog een positie elders in gaat nemen: “Ik loop lang genoeg mee om te weten dat na verkiezingen alles weer vloeibaar kan worden.” Aldus de partijleider van de PVV. Het is te hopen dat het niet de ruggengraat van Pieter is die vloeibaar wordt. Maar in mijn hoofd vormt zich ondertussen wel een bijnaam voor de voorman van NSC: Pieter Om-gezwicht…

VVD

Jarenlang heeft Mark Rutte categorisch de deur voor de PVV dicht gehouden. Met resultaat: sinds de oprichting in 2006 is de PVV nooit boven de 24 zetels in de Tweede Kamer uitgekomen. Toen Mark Rutte zich onverwacht terugtrok als partijleider van de VVD, liet zijn opvolger, Dilan Yesilgöz, weten dat het afgelopen was met het categorisch uitsluiten van de PVV. Door de kier van de deur die Yesilgöz open had gezet, rook Wilders zijn kans. Hij begon aan een charme-offensief, waarbij zo’n beetje alle kroonjuwelen van de PVV bij het grofvuil werden gezet. Het verbod op de koran belandde in de ijskast, naast het verbod op islamitische scholen.

Op het moment dat zij de deur voor de PVV op een kier zette liet Dilan Yesilgöz weten dat ze wilde “zien waar de heer Wilders mee komt”. Nou Dilan, ondertussen is het duidelijk waar Wilders mee komt: zetelwinst. Een ruimschootse verdubbeling. Ik vrees dat er van de ferme taal over het uitsluiten van de PVV binnen no-time niets meer zal overblijven. En dat de VVD een waterig compromis met deze anti-LHBTIQ+ kampioen gaat sluiten.

de grote Verliezers

Van alle verliezers is het CDA de grootste verliezer van deze verkiezingen. Ten tijde van Ruud Lubbers kregen ze van de Nederlandse kiezer nog 54 zetels. Tot 2012 scoorde de partij altijd boven de twintig zetels. Ze leveren hetzelfde aantal zetels in als de VVD, maar omdat deze partij al langer in verval is, komen ze bont en bal, eh…  blauw uit de strijd met slechts 5 zetels.  Oh, how the mighty have fallen… 

De VVD levert op het moment van schrijven maar liefst tien zetels in. Daarmee zakt de partij met 24 zetels net onder de door hen zo gevreesde ‘linkse wolk’, die gevormd wordt door de GroenLinks-PvdA combinatie met 25 zetels. Dus kom op Frans, zet vanaf je linkse wolk je pokerface op en: Rain. On. Them.

D66 levert 15 zetels in en daarmee komt hun fractie vooralsnog uit op negen zetels.

en de kleintjes

De SP gaat voor een persoonlijk record; deze verkiezing is namelijk al weer de achtste keer op rij dat ze zetels moeten inleveren. Dit keer lijken de socialisten er vier kwijt te raken, waardoor ze vijf zetels overhouden.

De Partij voor de Dieren raakt 3 zetels kwijt en houdt zodoende nog maar drie fractie-leden over op het Haagse pluche.

De ChristenUnie heeft kennelijk niet hard genoeg gebeden, waardoor ze bestraft worden met een verlies van twee zetels. Maar goed, als ware christenen telt de partij ongetwijfeld zijn zegeningen; ze houden namelijk nog wel zetels over. Drie in totaal.

Dat geldt ook voor de FVD. Die leveren er vijf in, waarna er ook bij deze partij nog drie zetels overblijven. Als de geschiedenis van deze partij ons iets geleerd heeft, dan is het dat ook voor dit verlies ongetwijfeld weer een buitenissige verklaring zal komen. Waarschijnlijk heeft de deep state die andere zetels gewoon gejat en staan die nu in het buitenhuis van George Soros of Klaus Schwab…

VOLT, BIJ1 en 50Plus leveren alle drie 1 zetel in. Van die partijen blijft alleen VOLT nog in de Tweede Kamer met twee zetels.

JA21 levert bij deze verkiezingen twee zetels in en komt daarmee uit op één hele zetels. De J van JA21 staat voor Joost Eerdmans. Deze politicus is nog het beste te vergelijken met kauwgum onder de profielzool van een nieuwe wandelschoen: niet weg te krijgen. Zijn politieke carrière ging achtereenvolgens van het CDA naar de LPF, de groep Eerdmans-Van Schijndel, EénNL, Leefbaar Capelle, Leefbaar Rotterdam en brak uiteindelijk met FVD, waarna hij JA21 oprichtte. Kortom: een politicus met een uitgebreide partijenportfolio.

Over De winnaar

De PVV is de grootste geworden bij deze verkiezingen. De partij was qua anti-LHBTIQ+ stemgedrag onder het vorige kabinet (Rutte 4) al de grootste, samen met de SPG en FVD. Ook onder Rutte 3 was al vrij duidelijk dat de Nederlandse regenbooggemeenschap het niet moet hebben van de PVV. En daarmee is de regenbooggemeenschap de grote verliezer:

Anti-LHBTIQ+ partijen tijdens Rutte 3
Anti-LHBTIQ+ partijen tijdens Rutte 4

 

Een selectie van quotes en standpunten van de PVV:

“Schoolkinderen worden geïndoctrineerd met klimaatactivisme, genderwaanzin en met een gevoel van schaamte over de geschiedenis van ons land.”
“Gemeenten werken niet mee aan gender-maatregelen, klimaatwaanzin en diversiteitsgeneuzel”
“De Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme moet weg”
“We worden dagelijks getreiterd met klimaatpaniek en diversiteitspropaganda.”
“Einde aan de indoctrinatie van onze kinderen”


Maar ook NSC heeft een stevige voet aan de Haagse grond gekregen. Die partij heeft onomwonden aan COC Nederland laten weten dat ze het Regenboog Stembusakkoord niet willen ondertekenen. Ook sloot de partij niet aan bij het beantwoorden van de vragen die COC voor de totstandkoming van Rainbowvote.nu naar hen opstuurde.

Twee LHBTIQ+ fobe partijen dus, die als grootste winnaars uit het stemhokje komen. En de grootste bedrijft regelrechte zondebokkenpolitiek, over de hoofden van de regenbooggemeenschap. Met totale onzinverhalen en walgelijke framing. De weinige keren dat Wilders positief is over LHBTIQ+ personen, zijn de momenten waarop we kunnen dienen als stok om moslims mee te slaan. En daar laat ik me niet voor misbruiken.

Gaykrant blijft dan ook een podium voor de volledige waaier van de regenbooggemeenschap. We blijven daarbij oog houden voor de tolerantie paradox. Sommige types wensen we veel succes met hun mening, maar laten we bij deze meteen weten dat er voor hen geen plaats is op dit podium. Maar verder staan we open voor iedereen die de gehele regenbooggemeenschap een warm hart toedraagt.

Samenkomst voor solidariteit

Gaykrant is dankzij deze verkiezingsuitslag relevanter dan lange tijd het geval is geweest. Als hoofdredacteur had ik dat liever niet gezien. Maar we blijven eraan werken. Steeds weer blijven de vrijwilligers van Gaykrant de verhalen van de regenbooggemeenschap vertellen. Want dat initiatief moeten we zelf in handen blijven houden, ook al kiest een deel van Nederland liever voor een partij die verhalen over ons verzint.

Op vrijdag 24 november om 17:00 uur verenigt een brede maatschappelijke coalitie zich op de Dam in Amsterdam. Voor de rechtsstaat. Voor een Nederland voor iedereen. Er wordt benadrukt dat het gaat een samenkomst is, dus geen demonstratie. Neem daarom dan ook alleen een lichtje of kaars, liefde en zoveel mogelijk anderen mee. Gaykrant is erbij, jij ook?

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.