COC: Uiterst zorgelijke verkiezingsuitslag voor regenbooggemeenschap en andere minderheidsgroepen

COC Nederland is geschokt door de zorgelijke verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. De winst van PVV is volgens de belangenorganisatie uiterst zorgelijk voor de regenbooggemeenschap en andere minderheidsgroepen in Nederland. Dat schrijft de belangenorganisatie in een persbericht

COC roept alle andere politieke partijen op om hun rug recht te houden en geen millimeter toe te geven op de mensenrechten van lhbti+personen en andere minderheden. Volgens het COC is er de afgelopen tijd een gure wind opgestoken richting de lhbti+gemeenschap. Deze verkiezingsuitslag wakkert die wind alleen maar verder aan.

Astrid Oosenbrug (foto: Vincent Boon)
angst en onzekerheid

‘Bij veel mensen in onze gemeenschap leidt dat tot angst en onzekerheid, en al helemaal bij LHBTI+moslims en asielzoekers’, zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. ‘Maar onze gemeenschap is strijdbaar, we vinden steun bij elkaar en we staan samen sterk. Tegenstand maakt ons alleen maar strijdbaarder, we laten ons nóóit meer terug de kast in duwen.’

De belangenorganisatie wijst er op dat De PVV de afgelopen tijd stemde tégen maatregelen om geweld tegen de regenbooggemeenschap aan te pakken, tegen maatregelen om pesten op school tegen te gaan en tégen verankering van onze mensenrechten in de Grondwet.

De partij maakt transgender personen belachelijk en doet hatelijke uitspraken over Moslims, Marokkaanse Nederlanders en andere minderheden.

Foto: Geert van Tol
regenboog stembusakkoord

De partijen die op 18 november COC’s Regenboog Stembusakkoord tekenden, hebben volgens de huidige verkiezingsuitslag net geen meerderheid. Het COC verwacht ook partijen als NSC en BBB te kunnen overtuigen van het belang van maatregelen tegen geweld, pesten op school en voor mensenrechten van lhbti+ personen en andere minderheden.

samen voor solidariteit

Op vrijdag 24 november om 17:00 uur organiseert een brede maatschappelijke coalitie een samenkomst voor solidariteit op de Dam in Amsterdam. Voor de rechtsstaat. Voor een Nederland voor iedereen.
Gaykrant en COC Nederland sluiten zich hier van harte bij aan en roepen iedereen van goede wil dan ook op om in grote getale naar deze samenkomst te komen. We benadrukken dat het hier gaat om een samenkomst, dus niet om een demonstratie. Neem daarom alleen een lichtje of een kaars, liefde en zoveel mogelijk anderen mee.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.