Gaykrant Out Loud! update, week 47

Op de foto staat Henri Haan, de presentator van het radioprogramma Out Loud! Hij draagt een wit t-hsirt met daarop een omgekeerde regenboog en daaroverheen een zwart jasje. Hij staat met zijn rug tegen een witte muur.

Ook deze week verzorgde onze hoofdredacteur Ronald Mol weer een Gaykrant update voor het radioprogramma Out Loud! Dit programma wordt gepresenteerd door Henri Haan en is iedere dinsdag te beluisteren op Radio4All, de nieuwe radiozender van Chiel Beelen. 

In deze uitzending van Out Loud! besteedde Ronald aandacht aan het feit dat het Russische Ministerie van Justitie heeft laten weten dat er een verzoekschrift is ingediend bij het hooggerechtshof. Dat verzoekschrift heeft als doel “Een Internationale LHBT-Beweging” als extremistisch te kunnen bestempelen. Klik hier voor het uitgebreide artikel!

verkiezingen

Wat verder opviel is dat 75% van de Nederlandse kiezers nog altijd zwevende is. Om de zwevers of strategische kiezers een handje te helpen, publiceerde Gaykrant op 21 november een samenvatting van de artikelen die te vinden zijn op Rainbowvote.nu. In deze samenvatting zijn onder andere analyses van het stemgedrag van politieke partijen te vinden, maar ook van de antwoorden die partijen gaven op stellingen die COC Nederland aan ze heeft voorgelegd.

regenboog stembusakkoord

In het verlengde van de berichtgeving over de zwevende kiezers is het goed om te weten dat de vertegenwoordigers van negen politieke partijen op zaterdag 18 november het vierde Regenboog Stembusakkoord hebben getekend.

Die ondertekenaars waren Frans Timmermans (GL|PvdA), Rob Jetten (D66), Mariëlle Paul (VVD), Henri Bontenbal (CDA), Ines Kostić (Partij voor de Dieren), Bastiaan Meijer (SP), Imane Elfilali (Volt) en Rebekka Timmer (BIJ1). Ook 50PLUS heeft inmiddels laten weten het akkoord te onderschrijven.

REgenboogvlag COC Eindhoven gestolen

Tot slot vroeg Henri aan Ronald of hij misschien nog een nabrander had. En aangezien die laatste aan een half woord genoeg heeft, kwam onze hoofdredacteur op de proppen met het nieuws dat de regenboogvlag die aan het pand van COC Eindhoven en regio hing, alweer gestolen is

Het is de tweede keer dat dit jaar de regenboogvlag van de gevel van Pand 54 is ontvreemd. Bij de eerste keer dat dit gebeurde werden jongeren die het pand net hadden verlaten uitgescholden. Een vrijwilliger die verhaal ging halen, kreeg vervolgens te maken met fysieke agressie.

Over de update

De Gaykrant nieuws update voor Out Loud! is iedere dinsdagavond rond kwart over tien te beluisteren tijdens de uitzending van Out Loud! op Radio4All.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.