Songfestival Troubadours | Mia en Dion openhartig over ontstane ophef

Op de afbeelding staat het logo van de podcast Songfestival Troubadours. Twaalf goudkleurige sterren tegen een paarse achtergrond, met daarin in sierlijke letters de woorden songfestival troubadours met daarboven een rood-wit-blauw gekleurd hartje zoals dit ook bij uitzendingen van het Eurovisie Songfestival gebruikt wordt. De foto is ter illustratie van het onderwerp bij de tekst geplaatst.

Mia Nicolai en Dion Cooper, het songfestival-duo dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival in Liverpool , hebben in de podcast ‘Songfestival Troubadours‘ openhartig gereageerd op de ontstane ophef rondom hun live optredens met het nummer ‘Burning Daylight’. Dat is te horen in een speciale bonusaflevering van de podcast ‘Songfestival Troubadours’. De aflevering is sinds afgelopen week online te beluisteren. In de podcast spraken Mia en Dion verder uitgebreid met Troubadours Chiel en Jeroen over hun voorbereidingen voor het ESF

Tekst: Songfestival Troubadours
Foto: Lisa Vaarwerk

In de 40 minuten durende uitzending is het duo bijzonder openhartig. Bijvoorbeeld over het optreden in Madrid. Mia Nicolai: “We gaan niet liegen: we hebben het ook terug gehoord. We snappen heus wel dat het niet helemaal overkwam zoals we het zelf hadden gewild…”

Wanneer het ESF-duo wordt bevraagd over de reden waarom het niet ging zoals het duo het graag had gehoord, antwoorden ze realistisch, maar ook optimistisch: “We hadden veel pech met de in-ears en de techniek. Daardoor is het minder goed gegaan dan we zelf hadden gewild. Maar dat laten we gaan en we gaan lekker door!”

De Songfestival Troubadours
In de podcast-serie ‘Songfestival Troubadours’ portretteren podcastmakers Chiel Troost en Jeroen Smits artiesten die voor Nederland op het Eurovisiepodium hebben gestaan. Het gesprek met Dion en Mia is te horen in een speciale bonusaflevering die op dinsdag 18 april is uitgebracht.

Chiel Troost: “Wij hebben afgelopen zaterdagochtend, voorafgaand aan Eurovision in Concert, uitgebreid met Mia en Dion gesproken. Het resultaat is een oprecht en eerlijk portret dat een goed beeld schetst van het duo dat momenteel zo in de schijnwerpers staat.”

Zijn co-host Jeroen Smits vult aan: “Niets blijft onbesproken: de kritiek, het selectieproces, maar ook blikken we vooruit op de act in Liverpool. Verder krijgen we een voorzichtig antwoord op de vraag: wat trekken ze aan? Ook is Mia tot tranen toe geroerd door een bijzondere boodschap van Songfestivalwinnaar Alexander Rybak.”

foto: Lisa Vaarwerk

Nieuw seizoen
Verder hebben de troubadours een verheugende mededeling voor de fans van hun podcast: een tweede seizoen komt eraan! Op vrijdag 5 mei keren de ‘Songfestival Troubadours’ al weer terug. En dat tweede seizoen starten ze meteen goed. In de eerste aflevering staat niemand minder dan tweevoudig Songfestivaldeelneemster, én presentatrice Edsilia Rombley centraal!

Na deze knallende opening van het tweede seizoen kunnen fans zich iedere vrijdag weer verheugen op een nieuwe aflevering. In totaal telt het tweede seizoen acht afleveringen. Naast Edsilia zijn o.a. zanger Douwe Bob en groep Mrs. Einstein te horen.

De bonusaflevering met Mia Nicolai en Dion Cooper is vanaf nu te beluisteren in de podcast-apps, zoals: Spotify, Apple Podcasts, Podimo en Google Podcasts.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.