Podcast IK: Joost Laméris

In deze aflevering van Podcast IK wordt Joost Laméris geïnterviewd door Leon Augustijn. Want iedereen heeft wel een verhaal. Zo ook Joost. Hij brengt al sinds 2021 als professioneel zanger muziek uit. Zijn muziek heeft een boodschap en is van betekenis.

Tekst: Leon Augustijn
Foto: Daniel Sars

Vanuit zijn eigen kwetsbaarheid maakt Joost artistieke videoclips die voor de kijker herkenbaar kunnen zijn, maar tegelijkertijd ook een diepere boodschap bevatten. De teksten van zijn nummers gaan over zijn persoonlijke ervaringen en relaties. Niet alleen vriendschappelijke en werkrelaties, maar ook de relaties die hij met zichzelf heeft. Zijn vertrek uit zijn ouderlijk huis verliet om naar Londen te gaan, bracht hem dichter bij zichzelf; hij volgde zijn droom.

Joost schreef nummers over zijn verbroken relaties, zijn worstelingen en zijn gevoel. Maar tegenwoordig hoeft hij geen veilige zones voor zichzelf te creëren: tegenwoordig is Joost wie hij is. En dus vertelt hij in deze aflevering van Podcast IK in het kort wie Joost Laméris is; zijn eigen verhaal. Ook heeft hij zoals gebruikelijk tips voor de luisteraar. Podcast IK met Joost Laméris luister je op SpotifyGoogle en Apple iPlayer.

Leon Augustijn is schrijver, motivator en spreker. Hij schreef zijn autobiografische boek met de wat pretentieuze titel ‘IK’. Niet als egodocument, maar omdat hij zichzelf niet meer wil ontkennen, niet meer wil verloochenen wie hij is. Een hele strijd, die hij niet voor niets op papier heeft gezet. Het is een doorlopend proces dat je kunt volgen door zijn columns of nieuwsbrieven. Zijn boek verscheen in 2023.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.