Doen! Een Masterclass Drag-performance door Lilly Akuma

Lilly Akuma verzorgt een drag-performance masterclass

Gaykrant wordt gemaakt door vele mensen, met uiteenlopende talenten. En sommige van die teamleden zijn een verhaal op zich. Neem bijvoorbeeld Stefanie. Zij doet achter de schermen allerlei technische dingen voor Gaykrant. Ze heeft niet voor niets haar Master in de Technnische Informatica behaald. Dat is van oudsher nogal een mannenwereld, dus daar is al genoeg materiaal voor een verhaal. Maar dat is niet het verhaal waar het dit keer om draait. Dit keer gaan we het hebben over de Masterclass Drag-performance die ze morgen in samenwerking met Gaykrant organiseert!

Tekst: Ronald Mol en Stefanie Stevens

Laten we eerst eens beginnen met jouw drag alter-ego: Lilly Akuma; niet meteen een voor de hand liggende drag-naam, wat kun je over haar vertellen?
Lilly was vroeger mijn internet-alias. Dat had iets lieflijks en als achternaam wilde ik dus iets dat het tegenovergestelde was. Dus daarvoor heb ik een Japans een woord genomen dat heel vrij vertaald ‘de duivel’ betekent. Mijn alter-ego is namelijk in Japan geboren, waar ik een tijd heb gewoond. Dus Lilly kun je het beste zien als een Lieflijk Duiveltje.

De Masterclass

En je hebt aangeboden om een Masterclass te verzorgen, hoe ben je op dat idee gekomen?
Ik dans al mijn hele leven en daarnaast ben ik ongeveer 2 jaar geleden begonnen met Drag. Een vrouw die drag doet? Jazeker, ook dat kan! Zoiets noemen we ook wel een bio queen. Omdat ik zelf graag op het podium sta, heel veel dans en daarnaast ook les heb gegeven, ben ik ondertussen vaak genoeg gevraagd om eens een Performance-Masterclass te geven. En dat ga ik nu eindelijk een keertje doen!

Wat kunnen we verwachten?
Wat kunnen we daarbij van je verwachten?
Ik ben een Storytelling en Performance Queen, dat is waar ik goed in ben; het vertellen van een goed verhaal tijdens een optreden. In mijn dagelijkse leven ben ik altijd gefocust op het opbouwen van zelfvertrouwen. En voor een drag-optreden heb je dat ook wel nodig! Dus mijn Masterclass Drag-performance zal daar helemaal om draaien.
En hoe ziet dat er praktisch uit?
We gaan ons richten op hoe je goed op hakken loopt, erop danst en vooral hoe je kracht vindt in optreden! Ook pakken we je innerlijke saboteur aan. Dat is het negatieve stemmetje dat tegen je zegt dat je iets niet kan, of dat iets niet goed genoeg is. Tijdens deze masterclass brengen we dus echt jouw kracht naar voren. We zorgen ervoor dat je zelfvertrouwen groeit en dat je aan het einde van de les een geweldig optreden op hakken kunt neerzetten. Of als je al kunt optreden, dan kun je iets nieuws leren, trainen of gewoon jezelf zijn. Vind je innerlijke Queen en Shine, is de bedoeling!
Wie kunnen zich hiervoor opgeven?
Iedereen die geïnteresseerd is in optreden in drag, kortom, iedereen die op zoek is naar zijn, haar, hen/ hun innerlijke queen. Er is geen leeftijdsgrens aan verbonden, maar het is natuurlijk wel handig dat je goed ter been bent, zodat je in ieder een mooie performance kunt neerzetten.
De in’s en out’s:
Wij zijn enthousiast, dus voor degenen die dat ook zijn geworden nog even de details: wie, wat, waar, wanneer?
De details voor de mensen die geïnteresseerd zijn geworden in deze Masterclass Drag-performance kunnen zich voor morgen nog opgeven. Dit zijn de details:
🗓️ Datum: 22 maart
🕔 Tijd: 17:00 – 20:00 uur (je kunt later aansluiten)
📍 Locatie: Amsterdam, Q-factory
💸 Prijs: 20 euro
⏰ Duur: 3 uur
🗣️ Taal: Engels (of Nederlands)
👠 Focus: Optreden op hakken, sexy lopen op hakken en zelfvertrouwen opbouwen in dansen en optreden.
👜 Wat mee te nemen: Hakken, drankjes, draag iets waar je blij van wordt.
Als je nog meer vragen hebt, voel je vrij om me een DM te sturen op Instagram (@iamlillyakuma)
of stuur me een e-mail!
Namens Gaykrant: Toi, Toi, Toi voor al het aanstormende podiumtalent!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.