Dialoog: Familie in Transitie

In Deventer wordt vanavond een dialoog georganiseerd met als thema: Familie in transitie. In hoeverre kan jij jezelf zijn in je eigen familie(systeem) als transpersoon?

Tekst: LHBTI+ Face It, bewerkt door Ronald Mol

Hierbij bespreken Jill en Lilian de transitie van een transpersoon en genderdiversiteit.  Jill is oprichter en coördinator van LHBTI+ Face It en organiseert maandelijks evenementen voor de queer community in haar eigen stad; Deventer. Lilian is lid van de werkgroep-diversiteit en inclusie van de Bibliotheek Deventer. Ze is kritisch over de denkbeelden man/vrouw zoals die nu zijn. Daarnaast heeft ze in het verleden voorlichting gegeven voor het COC.

Samen met een panel onderzoeken Jill en Lilian deze avond de transitie vanuit de ogen van de familieleden van een transpersoon. Welke reacties levert je transitie op? Wat doet het met de familiebanden? Ook als publiek kun je deelnemen aan het gesprek, doordat er op een paar momenten de gelegenheid is om een vraag te stellen of reactie te geven.

Praktische informatie

Deze avond vindt plaats in het kader van Internationale Vrouwendag 2024. De Bibliotheek Deventer organiseert deze dialoog samen met LHBTI+ Face It. De dialoog start om 20.00 uur in de Theaterzaal in de kelder van de Bibliotheek Centrum in Deventer.

De toegang is gratis, maar een aanmelding wordt gewaardeerd. Dat kan via de website van Bibliotheek Deventer. Je vindt de bibliotheek op de Stromarkt 18, 7411 PK in Deventer.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.