CinemAsia Film Festival: 20 jaar Queer Asian Focus

CinemAsia Film Festival bestaat 20 jaar en heeft al die tijd een Queer Asian Focus gehad. Het filmfestival neemt je vanaf vandaag zes dagen lang mee op reis door het veelzijdige en kleurrijke Oost- en Zuidoost-Azië  – vanuit de filmtheaters Studio/KRialto De Pijp en Rialto VU. Het CinemAsia Filmfestival is voortgekomen uit het Queer & Asian Film Festival (2003). De nadruk van het festival ligt op het belang van zichtbaarheid en representatie. Vooral als het gaat om de intersectionaliteit van etniciteit, seksualiteit en genderidentiteit.

Tekst: CinemAsia Film Festival, bewerkt door Ronald Mol
Foto: Scene uit Má Sài Gòn (Mother Saigon). Via CinemAsia Film Festival

Sinds de eerste editie van het festival in 2004, vormt het Queer Programma een vast onderdeel van het festivalprogramma. Het richt zich op queer Oost-en Zuidoost-Aziatische verhalen en op activiteiten gericht op het creëren van een safe space voor alle gemeenschappen. Maar een speciale focus ligt daarbij uiteraard op de queer Aziatische-gemeenschap.

Groots uitpakken

De organisatoren nodigen iedereen dan ook van harte uit om het volledige programma te bekijken: “Kom met ons het Queer Nongkrong feest vieren!” Dit jaar pakt het festival groots uit. In samenwerking met Studio/Queer wordt namelijk de allereerste queer club night georganiseerd! De toegang is gratis. En wil je van tevoren alvast opwarmen voor je de dansvloer opgaat? Ook dat kan met een dansworkshop vooraf om alvast in de feeststemming te komen.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.