TOGETHER: zes nieuwe ambassadeurs Pride Amsterdam 2024

De deelnemers voor de 27e editie van de Canal Parade zijn geselecteerd. Samen met de bekendmaking van de zes nieuwe Pride Ambassadeurs vormt dit de start van de voorbereidingen voor Pride Amsterdam 2024. Het thema TOGETHER heeft de deelnemers geïnspireerd tot uiteenlopende concepten en na beoordeling hiervan zijn de 80 boten geselecteerd die dit jaar gaan meevaren. Toegankelijkheid voor iedereen is dit jaar een belangrijk onderwerp. Zo varen onder meer een boot mee voor doven en slechthorenden, mensen met een licht verstandelijke beperking, jongeren en ouderen. 

Tekst: Persbericht Pride Amsterdam

“Enorm trots zijn wij dat Nickie Nicole, Inge Lamboo, Karen de Lathouder, Rikkie Kollé, André Donker en Haroon Ali zich vanaf deze editie als ambassadeurs aan onze fantastische Pride verbinden. Hun uiteenlopende verhalen inspireren de hele regenboogfamilie dat jezelf kunnen zijn en houden van wie je wilt voor iedereen belangrijk is en blijft,” aldus Lucien Spee de Castillo Ruiz directeur Pride Amsterdam. “Om het thema TOGETHER kracht bij te zetten hebben we dit jaar maar liefst €150.000 beschikbaar voor empowerment initiatieven en aankleding van boten. Met de bekendmaking van alle deelnemers kan iedereen nu aan de slag om Pride 2024 weer een onvergetelijke editie te maken.”

Pride Amsterdam is van 27 juli tot en met 4 augustus en de wereldberoemde Canal Parade vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2024.

Zes nieuwe ambassadeurs

Pride Amsterdam heeft inmiddels 50 ambassadeurs en daar komen nu zes nieuwe bij. Mensen met uiteenlopende achtergronden en met de verbindende factor om anderen te inspireren en te laten zien dat iedereen er mag zijn. Dit jaar treden toe de kunstenaar en fameuze dragqueen Nickie Nicole, André Donker, bekend van Mister Leather Netherlands en Mister B. Daarnaast journalist en schrijver Haroon Ali, singer/songwriter Inge Lamboo en Karen de Lathouder COO van Eneco. En last but not certainly not least, Miss Nederland 2023: Rikkie Kollé!

Deelnemers 27e Canal Parade

De 80 deelnemende boten staan garant voor een uiterst diverse parade. De selectiecommissie roemt de creativiteit van de inzendingen en ziet mooie verbindingen met het thema. De winnaars van vorig jaar – 3Layers Foundation for Equality en WeAreFamily – waren al verzekerd van een plek. Daarnaast support PVH de Youth Pride en Rabobank stelt hun boot beschikbaar voor Trans Pride. De trend van het aantal deelnemende vrouwenboten zet dit jaar door met maar liefst 4 boten. Uiteraard is er ook veel aandacht voor sport, mensenrechten, (geestelijke) gezondheid en toegankelijkheid in alle facetten. Op de website https://pride.amsterdam/events/canal-parade is de gehele lijst met deelnemende boten te vinden.

Thema Pride Amsterdam 2024: TOGETHER

In een polariserende samenleving komt de LGBTQIA+ community soms onbedoeld tegenover elkaar te staan. Maar juist in deze tijd waarin regenboog-identiteiten (inter)nationaal onder druk staan en we vrijheden verliezen, is het belangrijk naast elkaar te staan. Samen sterker, ondanks onze verschillen en dankzij onze verschillen. We hebben elkaar nodig; ongeacht of iemand tot onze community behoort of een bondgenoot is. Ongeacht of we onze persoonlijke uitdagingen meemaken op het platteland of in de stad, op ons werk of bij onze familie.

Met Pride Amsterdam vieren we de boodschap van liefde voor onze dierbaren, maar ook de liefde voor hen die verder van ons afstaan, maar met vergelijkbare uitdagingen te maken krijgen vanwege hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit en expressie, of diversiteit in geslachtsontwikkeling. TOGETHER in Pride. Voor onszelf én voor de ander.

Meer informatie is te vinden op www.pride.amsterdam

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.