Pretpark X-fittie uit de bocht gevlogen

Het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach (BPB) is tijdens een X-fittie (Twitter-discussie) met concurrent Alton Towers op transfobe wijze uit de bocht gevlogen. Het park maakte zich daarmee niet populair bij de LHBTIQ+ gemeenschap. Dat meldt de website Looopings.nl. Was het een grap, of is het een gruwel?

Alton Towers plaatste op X (het voormalige Twitter) een bericht over een nieuw avond-evenement, waarop Blackpool Pleasure Beach vervolgens plagerig reageerde. BPB merkte namelijk fijntjes op dat het pretpark meer avondevenementen had. Een BPB-fan die daar instemmend op reageerde kreeg van Alton Towers echter de reactie: “Blackpool wie?”

woordenboek

BPB kwam Alton Towers daarom maar te hulp: “Geen zorgen, die kunnen we ophelderen”, schreef het social mediateam van BPB. Uit hun reactie bleek dat ze zelf ook niet precies wisten hoe ze het moesten omschrijven, want ze hadden het woordenboek er voor de zekerheid bij gepakt. De uitleg die volgens hun woordenboek over BPB werd gegeven was: “Een Brits Themapark dat in 2024 meer avondopeningen heeft dan Alton Towers.”

theme or no theme

Hierop wees iemand erop dat BPB zich eigenlijk geen themapark zou mogen noemen. Dit vanwege het gebrek aan… een thema. Dit was het moment waarop het social mediateam van BPB zich had moeten terug trekken uit de discussie. Iets wat ze echter niet deden.

De situatie escaleerde namelijk toen BPB reageerde met de opmerking “Het is 2024, we kunnen ons identificeren hoe we willen”. Deze opmerking wordt echter geassocieerd met het ridiculiseren van transgender personen. Het resulteerde dan ook al gauw in honderden negatieve reacties.

leesvoer

De opmerking van Alton Towers, “Blackpool wie”, waarmee deze Pretpark X-fittie begon, was daarom al snel niet meer het meest bekeken bericht van de uitwisseling. Het antwoord van BPB waarmee de Pretpark X-fittie uit de bocht was gevlogen maakte namelijk niet alleen de tongen los; het zorgde ook voor de meeste lezers van de uitwisseling tussen de twee concurrenten.

Diverse X-gebruikers bekritiseerden het pretpark en riepen op tot het verwijderen van de tweet. Velen beschouwden de opmerking als ongepast. Anderen betoogden dat het pretpark zich in ieder geval beter bewust zou moeten zijn van de maatschappelijke context. Sommige X-ers kondigden aan het park te vermijden vanwege deze “aanstootgevende grappen”.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.