The Grinch who stole all the Glitter – Deel 1

Door Lilly Akuma (@Iamlillyakuma)

Terwijl ik dit schrijf, is het een koude en natte decemberochtend. Ik neem jullie graag mee naar een verhaal waarover ik de afgelopen weken heb gehoord. Het is het mysterie van de Verdwijnende Glitter, iets dat niet alleen de oren in Drag-land heeft doen klapperen. Laat me je meenemen op de reis die ik de afgelopen weken heb doorgemaakt…

Een paar weken geleden werd ik gewekt door een opmerkelijk geluid. Het was net na Sinterklaas, dus ik kon het niet plaatsen. Hoewel we geen schoorsteen hebben, weet je het maar nooit. Terwijl iedereen nog sliep en het buiten nog donker was, doorzocht ik ons kleine huis. Maar vond niets. Wat zou dat geluid zijn geweest? Misschien had ik gedroomd. Rustig loop ik terug naar mijn bed.

De volgende ochtend sta ik vol energie en enthousiasme op voor een leuke nieuwe opdracht! Eentje waar ik echt naar uitkijk. Nadat ik mezelf heb aangekleed, een kop ambitie heb gezet, ben ik klaar om me op te maken.

WAT?

Als ik naar mijn make-uptafel kijk, ligt alles overhoop. Ik loop verontwaardigd naar mijn partner en vraag wat er is gebeurd. Ook die weet van niets. De moed zakt me in de schoenen. Ik zet mijn kopje koffie neer en zak op mijn stoel. Wat is er gebeurd? Wie heeft er aan mijn make-up gezeten? Was dat het geluid dat ik vannacht hoorde? Langzaam begin ik alles op te ruimen.

NEEEEEEEE…!

Er ontbreken dingen! Als ik probeer te herinneren wat er mist, realiseer ik al snel wat weg is. Alles met Glitter… En wat ben ik als Drag zonder glitters? Het raakt me diep, er rolt een traan over mijn wang. Mijn partner komt me een knuffel geven om me gerust te stellen. Langzaam begin ik toch aan mijn make-up, maar mijn hoofd kan het niet loslaten. Waar is mijn Glitter?

In de auto op weg naar mijn opdracht spookt van alles door mijn hoofd. Ik heb veel mensen horen praten over verloren glitters, maar elke keer dacht ik: ‘het zal wel’. Maar nu overkomt het mij. Nu zijn al mijn glitters weg. Maar als zoveel mensen geen glitters meer hebben, wat is er dan aan de hand? Dan is het niet alleen op mij gericht, maar een breder probleem. Dit geeft me kracht en wakkert het vuurtje van de onderzoeker in mij aan.

Na mijn opdracht besluit ik nieuwe glitters te kopen. Ik loop door een feestelijk versierde winkelstraat. Iedereen is vrolijk en blij, maar ik ben op een missie, de Glitter-missie. Na een paar uur zoeken vind ik iets. Blij als een kind rijd ik terug. Ik zal net zo lang wakker blijven totdat ik ontdek wie de glitters van iedereen steelt.

Nacht na nacht wacht ik. Elke dag krijg ik berichtjes van mensen die me vertellen dat ook hun glitters zijn verdwenen. Maar waarom komt de dief niet meer bij mij? Ik besluit een nachtje gewoon te gaan slapen.

Trip, trip, trip. Ik schrik wakker! Dat geluid! Dat ken ik. Ik haast me naar mijn glitters. En wat ik daar zie, doet me denken dat ik droom. Een pluizig groen wezentje met een enorme zak op zijn rug. Mijn mond zakt open. Het groene, pluizige wezentje kijkt me met grote, waterige ogen aan: “Glitter….” fluistert het verdrietig. Langzaam realiseer ik me dat ik tegenover de Grinch sta. Ik zak op mijn knieën en biedt het wezentje iets te drinken aan.

Als ik een kopje thee heb gezet, ga ik tegenover de Grinch zitten, niet begrijpend wat me allemaal overkomt. “Grinch, waarom ben je in ons huis?” Met waterige ogen antwoordt diens: “Ik wil alle glitter.” Ik weet niet direct hoe ik hierop moet reageren, dus vraag ik maar: “Waarom wil je zo graag alle glitters?” Het blijft even stil, dan trekt de Grinch een boze blik en begint: “Ik denk dat ik het je wel kan vertellen. Al jaren leef ik een tweede leven. Als de kerst voorbij is, heeft niemand meer interesse in me. Iedereen denkt dat ik gemeen ben, maar ik wil zo graag mezelf zijn. Rond de kerst ben ik de Grinch, maar de rest van het jaar ben ik Queen Grinchella. Toen ik een paar maanden geleden las over het Glitterverbod in Europa, werd ik heel verdrietig. Wie is Queen Grinchella zonder glitters? Daar begon mijn plan.”

Ik luister rustig naar het verhaal. Ook ik heb gehoord van het Glitterverbod. “Ik wil gewoon Queen Grinchella zijn. Dus besloot ik stiekem voor de kerstdagen bij mensen binnen te glippen die veel glitters hebben. Die mee te nemen en op te slaan in een pakhuis. Zodat ik de rest van mijn leven met glitter kan leven. Een leven zonder glitter maakt me zo verdrietig.” Vol verbazing kijk ik de Grinch aan. Ik begrijp zijn gevoel, maar het stelen van andermans glitter kan natuurlijk niet. Wat moet ik hier nu mee?

Lees vanavond op tweede kerstdag deel 2! Lees of ik samen met Queen Grinchella een oplossing vind.

Lilly & Grinch wensen jullie allemaal hele fijne kerstdagen met prachtige kerstgedachten.

Heel veel liefs,

Lilly

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.