Roze Zaterdag Goes | Zeeuwen aan het woord: Christel

Op de foto staan een viertal mannen op een boot tijdens de Pride van Amsterdam. Links een man die een bord omhoog houdt met daarop de tekst: 'Roze Zaterdag Goes'. Midden op de foto staan twee afgetrainde mannen met wit-blauw horizontaal gestreepte tanktops en witte sportbroekjes. Zij dragen matrozenpetjes. Rechts op de foto staan een man met zijn rug naar de camera in een volledig wit outfit.

Zaterdag 17 juni 2023 is het zo ver: dan viert Goes Roze Zaterdag. Goes is de eerste gemeente in Zeeland die dit belangrijke regenboogevenement organiseert. Gaykrant was benieuwd hoe het is om als LHBTI+er in Zeeland te wonen en geeft in deze rubriek het woord aan een aantal Zeeuwen. Deze keer: Christel van den Berge uit Middelburg.

Eerst even wat persoonlijke vraagjes: wie ben je, wat doe je, en waar woon je?

Ik ben Christel van den Berge, ik volg de opleiding Marketing en communicatie op het scalda en daarnaast werk ik regelmatig bij de jumbo. Ik ben 20 jaar oud en woon in Middelburg.

Hoe identificeer je jezelf binnen de regenbooggemeenschap en is dat belangrijk voor je?

Ik ben zelf lesbisch. Ik vind het zelf niet heel belangrijk om daar een label op te plakken omdat dat voor mij geen meerwaarde heeft. Ik vind dat iedereen lekker zichzelf moet kunnen zijn. 

Hoe belangrijk vind je het dat Roze Zaterdag naar Goes komt?

Ik vind het heel belangrijk dat Roze Zaterdag naar Goes komt omdat ik merk dat er in Zeeland niet heel veel aandacht gegeven wordt aan de LGBTQ community. Voor Mensen die hierin hun identiteit kunnen vinden is dit heel belangrijk. 

Hoe zie je de toekomst voor de LHBTI+gemeenschap in Zeeland? En heb je nog een motto? 

Ik hoop dat er hier meer openheid over komt en dat iedereen in Zeeland meer geaccepteerd wordt ongeacht hoe iemand zich identificeert. Mijn motto is; wees jezelf, hou van jezelf en sta op voor wie je bent.

Waarom moeten mensen naar Roze Zaterdag Goes toekomen? 

Omdat het een leuk event wordt waarin de omgeving stil staat hij de LHBTI+ community. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.