Songfestival Troubadours | Ben Cramer

Dit jaar is het exact vijftig jaar geleden dat Ben Cramer Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. Dit jubileum mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en dus gaan Jeroen en Chiel samen met Ben terug naar 1973. Het jaar van ‘De oude muzikant’, het lied van Pierre Kartner dat lang een favorietenrol kreeg toebedeeld.

Eenmaal in Luxemburg liep het echter anders. Zo was er een beschuldiging van plagiaat, morste Cliff Richard (expres?) chocomel op Ben’s hagelwitte pak, de cameravoering liet te wensen over en ook legde Ben persoonlijk de generale repetitie stil. In ‘Songfestival Troubadours’ legt hij uit hoe dit zit en wordt gelijk duidelijk waar de Nederlandse delegatie op dat moment uithing…Over het feit dat veel mensen denken dat Cramer met ‘De clown’ heeft meegedaan zegt hij: “Ik treed ook veel op voor bejaarden en dan stel ik de vraag: ik ben ooit eens naar het Eurovisie Songfestival geweest. Weet u met welk nummer? Ze denken allemaal dat het met de clown was.”

Over de voorbereidingen: ” Er was weinig voorbereiding hoor. Ik pakte m’n auto een dag van te voren en we reden naar Luxemburg.”

Ook de deelnames tijdens de Nederlandse voorrondes in 1970 en 1981 en successen uit Ben’s imposante carrière worden besproken. En klopt het dat we Ben bijna hadden zien schitteren in Baku in 2012? Met twee live-gezongen liedjes én gastbijdrages van Songfestivalwinnares Anne-Marie David en Nicole en Hugo.

Luister de podcast via deze link

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.