Valentijnsdag | Vijf LHBTI+ vriendelijke bestemmingen voor een romantische trip

Reizen gaat niet altijd gepaard met vrijheid en plezier, uit recent onderzoek is gebleken dat ruim driekwart (76%) van de Nederlandse LHBTI+ reizigers ongemakkelijke of niet-gastvrije ervaringen heeft tijdens het reizen.* Booking.com heeft de missie om het voor iedereen gemakkelijker te maken om de wereld te ontdekken, ongeacht van wie ze houden of hoe ze zich identificeren. Daarom deelt het reisplatform vijf romantische LHBTI+ vriendelijke bestemmingen wereldwijd om tijdens Valentijnsdag alvast na te denken over de volgende trip.

Voor de romanticus: Gramado, Brazilië

De pittoreske badplaats Gramado ligt in de bergen in het zuiden van Brazilië en is de perfecte plek voor romantiek. Ga op een waterfietstocht op Lago Negro, of verken Le Jardin Parque de Lavanda: een tot in de puntjes verzorgd park. Lokale reizigers raden een rit in de trein Maria Fumaça ook sterk aan, waarbij reizigers verschillende wijngaarden kunnen ontdekken.** De stad houdt een jaarlijkse LHBTI+ conferentie die bedrijven in de hele stad verwelkomt om het LHBTI+ toerisme te bespreken en de ervaring voor deze community te verbeteren. Het is een aanrader om ‘s avonds een uitstapje te maken naar Rua Coberta: een loopbrug met een scala aan winkels, livemuziek en restaurants.

Voor de wijnliefhebbers: Bordeaux, Frankrijk

Met meer dan 7000 wijnboeren en enkele van de oudste wijngaarden ter wereld, is het geen verrassing dat Booking.com reizigers enorm enthousiast zijn over deze stad. Stellen kunnen kiezen voor een wijntour door Saint-Émilionom meer te weten te komen over de geschiedenis van dit middeleeuwse dorp dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In deze havenstad aan de rivier Garonne kunnen stellen niet alleen over de boulevards wandelen, maar ook genieten van de romantische architectuur. Stellen die het nachtleven van de stad willen verkennen, kunnen terecht in een van de populaire LHBTI+ vriendelijke bars in de stad, Le Trou Duck of Coco Loko. Tijd om uit te rusten kan in Maison Fernand B&B, gelegen in het historische hart van Bordeaux.

Voor de strandgangers: Sydney, Australië

Sydney staat bekend om zijn adembenemende haven, het populaire Bondi Beach en de bloeiende LHBTI+ scene. Dit maakt de stad de ideale bestemming voor koppels die op zoek zijn naar een zonnig avontuur. Sportliefhebbers kunnen zich inschrijven voor een surfles voor beginners bij Bondi Beach. Toevallig tussen 17 februari en 5 maart 2023 in Sydney? Bezoek dan zeker het Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras. Het festival bestaat uit meer dan 300 uiteenlopende evenementen, van kleinkunst en komedie tot kleurrijke parades en legendarische performances. Bovendien wordt het festival dit jaar opgenomen in Sydney WorldPride 2023, de grootste editie tot nu toe!

Voor de moderne kunst fanaten: Bilbao, Spanje

Het Spaanse Bilbao is de droom van elke kunstliefhebber. De stad is met zijn kathedralen, neo-barokke theater, de moderne Zubizuri-brug en het Guggenheim Museum een hub voor architectuur en design. Voor de 40%  van de Nederlandse LHBTI+ reizigers die van mooie uitzichten wil genieten*, wordt een fietstocht door Getxo aanbevolen om verschillende plekken op de UNESCO Werelderfgoedlijst en unieke landschappen te verkennen. Deze levendige stad is een van de grote schatten van Baskenland en heeft een bruisende LHBTI+ scene, met een scala aan gaybars en -clubs. Rol vanuit een dragshow bij theater Badulake zo je bed in bij Hotel Ilunion San Mamés

Voor de foodies: Taipei, Taiwan

De bruisende hoofdstad Taipei ligt in het noorden van Taiwan en wordt gekenmerkt door zijn hoge wolkenkrabbers en bloeiende cultuur. Daarnaast staat de stad bekend om zijn lokale gerechten, perfect voor de 30% van de LHBTI+ reizigers die graag een nieuwe keuken ontdekken op hun volgende avontuur.* Reizigers kunnen naar de Raohe Night Market gaan: probeer hier lekkernijen zoals gebakken Taro-dumplings of Mochi-ijs. Taiwan is een van de meest liberale steden in Azië en de LHBTI+ scene is hier de afgelopen jaren geëxplodeerd. Reizigers van over de hele wereld komen naar Taipei voor het nachtleven en de vriendelijke lokale bevolking. Een bekend punt in de stad is de Songshan Rainbow Bridge, een hangbrug die ‘s avonds van kleur verandert, met prachtig uitzicht over de rivier en het iconische LOVE-bord langs de rivieroever.

*Onderzoek in opdracht van Booking.com en onafhankelijk uitgevoerd onder een steekproef van 5.514 LGBTQ+ reizigers uit Argentinië (100), Australië (300), België (100), Brazilië (250), Canada (402), Colombia (150), Kroatië (101), Denemarken (100), Frankrijk (500), Duitsland (502), Hong Kong (100), India (201), Israël (101), Italië (300), Japan (200), Mexico (151), Nederland (250), Nieuw-Zeeland (100), Spanje (200), Zweden (102), Taiwan (100), Thailand (100), Verenigd Koninkrijk (502), Verenigde Staten (502), Vietnam (100). De enquête werd online afgenomen en vond plaats in april en mei 2022.

 **Gebaseerd op input van lokale reizigers van Booking.com’s Travel Communities die de bestemming in het verleden hebben bezocht.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.