Tim Sastrowiardjo | Goud bij EK Wushu

De 26-jarige Maastrichtenaar Tim Sastrowiardjo won afgelopen week goud in de categorie Taiji. Wushu is een Chinese vechtkunst, waarbij de atleet individueel vechttechnieken demonstreert aan een jury. Voor zover bekend is Tim nog steeds de enige openlijk homoseksuele Wushu atleet die uitkomt voor zijn geaardheid op internationaal topsportniveau.

“Ik hoop dat ik met deze prestatie kan laten zien dat er ruimte is om jezelf te zijn in de sportwereld. Vroeger dacht ik dat ik niet succesvol kon zijn omdat ik geen voorbeelden zag waarmee ik me kon identificeren”, vertelt Tim.

Zeven atleten van het Nederlands Wushu Team wonnen in totaal 12 medailles waarvan 6 goud. Nog niet eerder werden er in één keer zoveel prijzen gewonnen door Nederland op Europees niveau. Vijf atleten uit het Nederlands Team zijn afkomstig uit de Heerlense club: Hoyer Wushu.

Het 18e Europees Wushu Kampioenschap vond plaats van 10 – 16 november in Loutraki, Griekenland.

 

Foto’s: Ilvi Maijen

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.