Eindhoven | De ideale bestemming voor LHBTI+ers

Eindhoven is een verrassend leuke stad voor LHBTI+ers. Hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze Brabantse stad niet op kan wegen tegen de mogelijkheden van een grotere plaats zoals Amsterdam, zul je waarschijnlijk positief verbaasd zijn over de cultuur in deze Brabantse stad. Lees hier daarom wat Eindhoven te bieden heeft, onder andere op het gebied van horeca en cultuur. 

Als je na het lezen overtuigd bent van de mogelijkheden van deze stad, kun je met onze tips de beste huurwoning in Eindhoven voor tijdens jouw verblijf vinden. Een Eindhoven rent house kun je opzoeken via Rentola, een verhuursite, ook voor vakantiewoningen. Uiteraard ook gericht op LGBT, van waaruit je vrij kunt genieten van de mogelijkheden van Eindhoven.

Uiteraard ben je als LHBTI+er in Eindhoven niet per se gebonden aan bepaalde activiteiten. Het is dan ook, zoals wel vaker, vooral bij de horeca en evenementen dat er een specifieke LHBTI-cultuur aanwezig is of dat men zich daarop richt. Op cultureel vlak kun je dan ook terecht bij het Van Abbe Museum en het Phillips Museum. Dat eerste museum wist dan wel weer een bruggetje te leggen met LHBTI+ door de collectie Queering the Collection, waarbij de LHBTI-cultuur en de veelzijdigheid daarvan worden weergegeven aan het grote publiek.

Als het gaat om shoppen ben je hier ook op de juist plek. Stratumseind biedt elke denkbare grote keten in Nederland, maar ook een aantal gespecialiseerde lokale winkels. Je hoeft dus niets te missen ten opzichte van grote steden zoals Rotterdam en Utrecht. Sportfan? Dan kan een bezoek, met rondleiding, van het PSV-stadion een leuk uitstapje zijn.

Strijp-S is een leuke wijk om eens te bezoeken. Dit is nu typisch zo’n wijk die tot voor kort bestond uit oude fabrieken en warenhuizen, maar waar die gebouwen zijn gerenoveerd tot leuke winkeltjes en de hipste horeca. Alleen al de dynamische sfeer die hier hangt, maakt een bezoek al meer dan de moeite waard. Door de relatief korte afstanden in Eindhoven kun je hier eenvoudig even een middagje naar toe gaan om gewoon even rond te lopen. Niet per se gericht op LGBT, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je hier niet gewoon de toerist kunt uithangen.

Stappen in Eindhoven
In Eindhoven ben je ook op de juiste plek als je de beste gaybars zoekt. Pallaz blijft ongekend populair en is the place to be. Uiteraard hoef je niet lesbisch, bi of transseksueel te zijn om hier binnen te mogen komen. Iedereen die open minded is, is bij Pallaz natuurlijk van harte welkom voor het nodige plezier.  Zorg dat je het bedrijf volgt via sociale media zoals Facebook. Kijk zeker ook bij café de Regenboog, uiteraard handig gelegen op Stratumseind en een moderne horecagelegenheid.

Naast deze, en een aantal andere roze cafés, zijn er organisaties die jaarlijkse evenementen organiseren. COC Eindhoven is uiteraard aanwezig, maar kijk ook naar evenementen van DayDayGay (DDF), die fantastische pop-up evenementen voor queers organiseren voor het Eindhovense publiek. Zelfs het volgen van een intro cursus drag queen behoort door deze organisaties tot de mogelijkheden.

LHBTI+hotels in Eindhoven
Uiteraard zijn alle LHBTI’ers natuurlijk bij elk hotel in Eindhoven welkom. Toch zijn er in Eindhoven nog wel een aantal accommodaties die net wat extra’s bieden. Als je het ook leuk vindt om tijdens jouw Eindhoventrip nieuwe mensen te ontmoeten, kun je The Student Hotel Eindhoven overwegen. Dit is een modern hotel, midden in het centrum van de stad. Er kunnen 400 mensen verblijven, maar er zijn ook woon- en werkplekken voor studenten en professionals. Voor het avondeten hoef je hier niet per se de deur uit, want het hotel beschikt over een hip restaurant.

Als je houdt van excentriek, dan wil je zeker eens kijken bij Hotel the Match, dat beschikt over drie sterren. Dat Eindhoven inderdaad die designstad is, kun je hier direct merken. Het hotel heeft een industriële uitstraling en weet je steeds weer te verrassen doordat het net anders dan anders is. Als je de recensies leest zien we dat oud-bezoekers ook laaiend enthousiast zijn over het vriendelijke personeel. Tenslotte is er Kazerne, een hotel dat vroeger uit militaire barakken bestond en waar de creativiteit voorop staat. Weet dat je hiermee wel kiest voor luxe, want het hotel beschikt over vijf sterren.

Klaar voor een heerlijke paar dagen in Eindhoven? Een huurwoning in Eindhoven is gelukkig snel gevonden. Hierboven heb je gelezen hoe je je dagen dan kunt vullen met speciale LHBT activiteiten, maar natuurlijk kun je van alle mogelijkheden van de stad gebruik maken. Een fijn verblijf of juist die huurwoning in Eindhoven is eenvoudig en snel geboekt.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Eindhoven | De ideale bestemming voor LHBTI+ers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.