Red Line | Fotograaf René Zuiderveld exposeert in Barcelona

Onder de titel Red Line opent Mahi Toi Studio & Gallery in Barcelona het Barcelona Rubber Weekend. Red Line is een collectieve tentoonstelling waar drie Europese fotografen hun werk presenteren. 

Fotografen Paul Lee-Maynard, Rafal Gaweda en René Zuiderveld hopen met hun werk een discussie op te roepen over de vraag wat queer art inhoudt. Maar ze vragen zich met hun foto’s ook af in hoeverre fetisj en seksuele expressie maatschappelijk wel of niet worden geaccepteerd. Welke rode lijn niet mag worden overschreden? Welke grenzen er zijn en hoe die tot vooroordelen en veroordeling leiden?

De kijker wordt met het gevarieerde werk uitgenodigd zijn eigen rode lijnen en grenzen te verkennen. En eventueel te ontdekken hoe zijn eigen rode lijnen zijn mening over anderen heeft beïnvloed.

De tentoonstelling Red Line opent op donderdag 24 november en sluit op zondag 1 december.

René Zuiderveld is in Nederland geen onbekende. Hij heeft de reputatie een fetisj fotograaf te zijn, maar maakt ook meer dan regelmatig visuele uitstapjes naar heel andere  invalshoeken. En vaak verbindt hij bovendien kleurrijk/speels met fetisj.  Zijn bijdrage aan Red Line bestaat voor een groot gedeelte uit die combinatie, zodat er een nieuw spanningsveld ontstaat. 

Instagram: @renezuiderveld

Paul Lee-Maynard is een Engelse, maar in Barcelona wonende fotograaf. Hij is autodidact. Al experimenterend zette hij zijn visie, ideeën en fantasieën om in beelden. Zijn werk werd meerdere keren gepubliceerd, nationaal en internationaal. 

Instagram: @photosbyplm2

Rafal Gaweda, ook bekend als Raf&Way, woont in Berlijn en is vooral bekend als fotograaf van underground, kink en de club scene. 

In zijn benadering is hij het meest direct van de die deelnemende fotografen. 

“Sex isn’t natural; sex is performative. We learn how to fuck. We learn how to be sexual” En: “What was once taboo is now celebrated, if irregularly, in some locations and not others. Power is never evenly distributed.” 

Instagram: @rafandway1

*

De expositie Red Line is te zien in
Mahi Toi, Estudio @ Galeria
C.Villaroel 75
08011 Barcelona

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.