COC Songfestival | Jessie en Bram winnen met ‘Loes’

Roze 50+ is met het lied ‘Loes’ van Jessie en Bam de winnaar geworden van het COC Songfestival 2022. Na een spetterende finale en spannende puntentelling in het Haarlemse poppodium Patronaat bleek Roze 50+ de winnaar met 156 punten. De inzending van COC Friesland eindigde met 152 punten op een tweede plaats, derde werd COC Tilburg-Breda met 130 punten. 

Tekst: COC Nederland
Foto: Simon Timmerman

De 26ste editie van het COC Songfestival is gewonnen door Roze 50+. Hun lied ‘Loes’ van Jessie en Bam kreeg in het totaal de meeste punten van de vak- en regiojury. Het lied gaat over een zuster Loes in een verzorgingshuis die te maken krijgt met een roze oudere. Roze 50+ ziet helaas vaak dat roze ouderen regelmatig weer terug gaan in de kast, omdat ze niet open kunnen of durven te zijn over hun seksuele en gender identiteit.

“Allereerst veel dank aan COC Kennemerland voor het organiseren van een geweldige show. En natuurlijk feliciteren we Roze 50+ en Jessie en Bam met deze overwinning! Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of zij de finale volgend jaar kunnen organiseren”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival.

Stichting Roze 50+ zet zich in om de leefsituatie en het welzijn van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (lhbti+) 50-plussers  te verbeteren het bundelen van kennis en ervaring en belangenbehartiging.

COC Songfestival 
In 2022 beleefde het COC Songfestival alweer haar 26ste editie. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.