Finale COC Songfestival 2022

Tijdens de grote finale van het COC Songfestival 2022 strijden tien inzendingen om de meeste ‘douze’ points. De 26ste editie van de ‘regenboogliedjeswedstrijd’ wordt op zondagmiddag 9 oktober a.s. georganiseerd in popodium Patronaat in Haarlem. Na twee jaar kroont het festival eindelijk weer een nieuwe winnaar.

In 2020 en 2021 was het niet mogelijk om het COC Songfestival te organiseren vanwege het coronavirus, maar zondagmiddag start om 16.00 uur in Haarlem een nieuwe editie. COC Kennemerland is de hostingpartner en organiseert het festival in samenwerking met het Landelijk Team COC Songfestival van COC Nederland. De tien inzendingen namens diverse COC afdelingen of andere lhbti+ organisaties, die de afgelopen weken werden voorgesteld via de online kanalen van het festival, strijden tijdens deze finale om de winst.

Vakjury met prominenten
Tijdens de finale zullen de liedjes worden beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit een viertal prominenten: wethouder Eva de Raadt (verantwoordelijk voor diversiteit en inclusie in gemeente Haarlem), zangeres Monique Klemann (bekend van popgroep Loïs Lane), Jolanda Beyer (directeur van poppodium Patronaat) en de bekende dragqueen Dusty Gersanowitz. De regiojury bestaat uit vertegenwoordigers van de deelnemende COC’s en andere lhbti+ organisaties. De punten van beide jury’s bepalen de winnaar van de komende editie.

Presentatie, gastoptredens en afterparty
De liveshow, die start om 16.00 uur, zal worden gepresenteerd door Paulette Willemse en Saskia van Zutphen van Mrs. Einstein. Zij deden in 1997 mee aan het Eurovisiesongfestival met het lied ‘Niemand heeft nog tijd’. Ook zijn er gastoptredens van zangeres Luz Bravo (winnaar van de laatste editie van het COC Songfestival) en muziekgroep De Reizigers. Zij waren in 2018 en 2019 de inzending namens COC Kennemerland, de hostingpartner van deze editie. Om 20.00 uur start de afterparty, eveneens in poppodium Patronaat, met DJ Bo Monde.

Kaartverkoop
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor 26ste editie van het COC Songfestival in poppodium Patronaat (Haarlem). Kaarten kosten € 23,00 (incl. servicekosten) per stuk en dat is inclusief toegang tot de afterparty. Er zijn ook groepstickets beschikbaar, dat zijn 5 tickets voor de prijs van 4. De liveshow start om 16.00 uur, de zaal gaat open om 15.30 uur. Ga voor de online kaartverkoop en meer informatie naar www.cocsongfestival.nl of www.patronaat.nl.

COC Songfestival 
In 2019 beleefde het COC Songfestival de 25ste (en voorlopig laatste) editie die werd gewonnen door zangeres Luz Bravo met haar lied ‘Harmony’ namens COC Midden-Nederland. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboogliedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.