Boys In Heels

Maker van verhalende en theatrale beelden, Henk Veldhuizen heeft de laatste hand gelegd aan zijn fotoreeks Boys in Heels. In deze reeks heeft hij jongens gefotografeerd op hoge hakken. ‘Hierdoor zijn de foto’s stoer, sexy en zowel mannelijk als vrouwelijk,’ aldus Henk. Hij sluit niet uit dat hij in de toekomst nieuwe foto’s zal toevoegen, maar de reeks is volgens hem nu al expositiewaardig.

Henk is op het idee voor deze fotoserie gekomen toen hij samenwerkte met ontwerper Peter George d’Angelino Tap. “Ik werk veel samen met creatieven, zoals kledingontwerpers, kunstenaars, en dergelijke. Zo versterken wij elkaars werk. Tijdens de eerste shoot al met Peter Georges ontwerpen, dacht ik: hoe leuk zou het zijn om ook een serie te maken met boys op hakken? Ik zag het al helemaal voor mij. Vanuit de visie de vrijheid te voelen om te doen wat je wilt, kan je als man ook hoge hakken dragen. Bijvoorbeeld onder je jeans of onder een maatpak. Waarom niet?”

Tijdens zijn shoots ziet Henk zijn modellen vaak transformeren in een andere persoonlijkheid. Vooral in deze Boys-in- Heelsreeks leverde dit verrassende momenten op. De jongens kregen steeds meer lef om te poseren; het was alsof zij uit hun schulp kropen. Daarom wil Henk dit project onder de aandacht brengen. Het zou mooi zijn als we zo weer een stapje dichterbij een samenleving komen, waarin je je vrij voelt om je eigen pad te volgen.

Henk Veldhuizen exposeert al enige tijd in galeries en diverse openbare ruimten. Tijdens de televisieopnames van ‘The Passion’ was hij met zijn fotoreeks Passie:het verhaal in 14 beelden te zien in de hal van het gemeentehuis van Doetinchem. In deze 14-delige reeks met jonge moderne mensen heeft hij de kruisweg neergezet in een eigentijds, maar zeer herkenbaar beeld. Het leverde hem lovende kritieken op.

Ander werk van Henk Veldhuizen is te zien in een solo fotoboek met meer dan 70 foto’s, in 2020 gepubliceerd door Mario Bunčuga (fotograaf en oprichter van de WePhotogroup). Het boek geeft een inkijk op de verschillende benaderingen van portretfotografie die Veldhuizen hanteert. Ook komen zijn eerdere samenwerkingen met verschillende kunstenaars aan bod.

Klik hier voor de website, volg Henk op Instagram: @hajeve_pictures of stuur een mail als u meer over hem wilt weten of vragen heeft over zijn foto’s, zijn boek en zijn expositie.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.