Havik in debat over transgenderwet benoemd tot minister van Landbouw

“Koning Willem-Alexander heeft vandaag, op voordracht van minister-president Rutte, met ingang van de datum van zijn beëdiging op 3 oktober 2022 benoemd: de heer P. Adema tot minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.” Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Piet Adema is oud-voorzitter van de ChristenUnie.

Tekst: Ronald Mol, redacteur politiek

Met de benoeming van Adema heeft premier Rutte een havik in het debat over de transgenderwet verwelkomd in zijn vierde kabinet. Adema is namelijk een van de ondertekenaars van het Gendertwijfel-manifest.

Met dit manifest wordt twijfel gezaaid over een wet die door kabinet Rutte IV zelf in stemming is gebracht bij de Tweede Kamer. Het is gebruikelijk dat het kabinet met één mond spreekt. Dit betekent dat alle ministers zich achter het gevoerde of in de toekomst te voeren beleid scharen. Het is dan ook de vraag waarom dit kabinet ervoor heeft gekozen om een minister te benoemen die zich bij voorbaat al tegen (een deel) van het voorgenomen beleid van Rutte IV heeft gekeerd.

Het wetsvoorstel, dat in de media de nieuwe transgenderwet is gaan heten, is bedoeld om de voorwaarde voor de wijziging van geslachtsregistratie te veranderen. De deskundigenverklaring komt met dit voorstel te vervallen. Dit geldt ook voor de leeftijdsgrens. Transgender jongeren kunnen momenteel namelijk al beginnen met hun fysieke transitie, maar worden door wettelijke bepalingen nog gedwongen om rond te blijven lopen met een paspoort dat niet meer voldoet aan de transitie die zij reeds hebben doorgemaakt.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.