Coming-Outdag | Nunspeet

Dinsdag 11 oktober is Coming-Outdag. Veel gemeenten organiseren rondom die datum activiteiten. Gaykrant doet een rondje Nederland en informeert wat er zoal in het land gebeurt rondom de elfde oktober. Deze keer: Nunspeet.

Samen met True Colors Nunspeet organiseert het culturele centrum van Nunspeet Veluvine op dinsdag 11 oktober een avondvullend programma om Coming-Outdag te vieren. Sem Jansen komt deze avond samen met Leif de Leeuw (van de bekende Leif de Leeuw band)  naar Veluvine om een voorproefje te geven van zijn nieuwe theatershow “Who the F*ck is Britt?!” die op 6 april 2023 eveneens in Veluvine plaatsvindt.

Gerrit van der Poll van True Colors: ‘In een intieme setting spelen Sem en Leif tijdens Coming Out Day onder andere een aantal songs van het nieuwe album ‘Uncle Sem’ dat in januari 2023 uitkomt. Op dit album vertelt Sem, samen met zijn vroegere zelf, het hele verhaal van zijn transitie van vrouw naar man en van zangeres naar zanger. Ook is er deze avond een nagesprek met Heleen Rompelman (voorzitter COC Zwolle). Om Coming Out Day 2022 zo laagdrempelig mogelijk te houden, kost het programma slechts € 3,- inclusief consumptie in de pauze.

We zijn ontzettend blij dat Sem Jansen naar Nunspeet komt op Coming Out Day. Een geweldige zanger met een inspirerend verhaal. Het laat des te meer zien hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je bent. En we weten allemaal dat dat op sommige plekken nog helemaal niet vanzelfsprekend is.’

Over True Colors
True Colors bestaat uit Nunspeters die graag meer begrip creëren voor LHBTI+. Voel jij je nog niet helemaal zeker of vind je het spannend om naar Veluvine te komen op Coming-Outdag? Neem dan contact op met True Colors Nunspeet via www.truecolorsnunspeet.nl. Deze gesprekken zijn uiteraard altijd vertrouwelijk. Daarnaast vind je op de website meer informatie over de activiteiten van True Colors, zoals het True Colors Café dat plaatsvindt in dorpsherberg De Roskam.

Coming Out Day 2022 – inclusief promotour ‘Who the fuck is Britt’ is te bezoeken op dinsdag 11 oktober om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 3,00 p.p. (excl. servicekosten) via veluvinenunspeet.nl of aan de kassa

Regenboogvlaggenactie
True Colors stelt gratis pride-vlaggen beschikbaar voor inwoners en bedrijven van Nunspeet. De pride-vlag, bij veel mensen bekend als de regenboogvlag, werd vorig jaar op Coming Out Day voor het eerst in Nunspeet gehesen. Een belangrijk en mooi moment. Ook dit jaar zal de burgemeester de pride-vlag hijsen. Daarnaast organiseert True Colors de actie ‘Raise your flag’. True Colors stelt gratis pride-vlaggen beschikbaar voor inwoners en bedrijven van Nunspeet om op te hangen op Coming-Outdag op 11 oktober.

Wil jij als inwoner of bedrijf ook een pride-vlag ophangen? Stuur dan een e-mail naar truecolorsnunspeet@gmail.com.Je krijgt dan een pride-vlag in bruikleen. Wij komen de vlag gratis naar je toe brengen (en weer ophalen). Je hoeft zelf de deur niet uit.

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.