Minister Dijkgraaf komt naar Congres Regenboogsteden 2022

Op vrijdag 14 oktober zal minister Robbert Dijkgraaf aanwezig zijn bij het Congres Regenboogsteden 2022. Movisie organiseert dit congres in Jaarbeurs Utrecht waar die dag ruim 400 bezoekers worden verwacht. Professionals en vrijwilligers die zich bezig (willen) houden met lokaal en regionaal regenboogbeleid of activiteiten en aanbod voor lhbti+ personen organiseren komen deze dag samen om nieuwe dingen te leren en zich te laten inspireren.

Sinds januari 2022 is Robbert Dijkgraaf minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) namens D66. Hij is natuurkundige en was onder meer hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton (VS). Bij het grote publiek werd hij onder meer bekend door zijn gastcolleges bij DWDD University en door de VPRO-documentaireserie The mind of the universe. Als minister richt hij zich specifiek op het beroepsonderwijs, hoger onderwijs, onderzoek en emancipatie. Onderdeel daarvan is ook de emancipatie van lhbti+ personen en het programma Regenboogsteden.

Programma
Deelnemers aan het Congres Regenboogsteden worden vanaf 12.30 uur verwacht voor de start van de bijeenkomst met een netwerklunch. Om 13.30 uur start het inhoudelijke programma met een plenaire opening. Vervolgens zijn er twee rondes met sessies en workshops. Het congres zal plenair worden afgesloten en vervolgens is er tot 18.30 uur een netwerkborrel. Ook is er een informatiemarkt.

Naast minister Dijkgraaf zullen ook het eerste Nederlandse ballroom-house House of Vineyard, filmcollectief de Transketeers, schrijver Pete Wu, journalist Bo Hanna en spoken word artiest Zaïre Krieger een bijdrage leveren aan het plenaire programma. Journalist en presentator Barbara Barend is de host van het congres.

Regenboogsteden
Regenboogsteden, zijn gemeenten die zich actief inzetten voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van (lhbti+ personen. Movisie is al jaren uitvoerder van het programma Regenboogsteden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Movisie adviseert en ondersteunt gemeenten in regenboogbeleid, ontwikkelt kennisproducten en publicaties én organiseert kennisuitwisseling. Dit doen ze in nauwe samenwerking met lokale (lhbti+) organisaties, sociaal professionals en vele anderen.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor het congres is hier mogelijk tot en met 7 oktober a.s., tenzij het maximale aantal deelnemers eerder wordt bereikt. Op de website is verder alle informatie te vinden over het congres en het aanmeldformulier.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.