24 september: Bi+Dag

Vrijdag 23 september is de Bi+Visibility Day. Op 24 september zal de jaarlijkse Bi+Dag plaatsvinden in Utrecht. Op Bi+Visibility Day wordt maatschappelijke aandacht gevraagd voor bi+seksualiteit, de geschiedenis van bi+seksualiteit en de gemeenschap en cultuur van bi+mensen. 

Het doel van Bi+Visibility Day is het verhogen van de zichtbaarheid van en het bestrijden van vooroordelen over bi+ mensen in de samenleving als geheel, maar ook binnen de LHBTI+gemeenschap zelf.

Ongeveer één miljoen Nederlanders hebben bi+ gevoelens of ervaringen. Je bent bi+ als je je aangetrokken voelt tot meer dan één geslacht of gender. Sommige mensen noemen zich bi, pan, queer, flex of fluïde, maar de meeste mensen benoemen hun bi+ kant niet. Bi+ is een parapluterm voor iedereen die op meer dan één gender valt. Denk aan biseksueel, panseksueel, fluïde, queer, noem maar op.

 Bi+ Dag is voor en door bi+ mensen opgezet. Er zijn workshops, een opening met panel, en natuurlijk een lunch en borrel waar je met andere bi+ mensen kan kennismaken. Natuurlijk zijn ook partners van bi+ mensen of geïnteresseerden van harte welkom op de dag zelf. Het thema van dit jaar is 1 van 1 miljoen: naar schatting zijn er 1 miljoen mensen in Nederland die bi+ gevoelens en/of ervaringen hebben. Of je het nou benoemt of niet, kom langs en ontmoet anderen.
*
Het volledige programma kun je hier bekijken.
Toegankelijkheid: de locatie (DUS in Utrecht) is met het OV en de auto bereikbaar. Verder is de locatie rolstoeltoegangelijk. Indien je een NGT-gebarentolk nodig hebt, kan je dit aangeven bij het kopen van een ticket.
Tickets voor de dag zijn hier verkrijgbaar.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.