Vrijkaartjes voor Fucking Åmål

Filmfestival Roffa Mon Amour bestaat 10 jaar en viert zijn jubileum van 17 tot en met 28 augustus met een uitgebreid programma in de beeldentuin van Brutus in Rotterdam. Ook dit jaar zijn er weer erg mooie titels bevestigd, waaronder de klassieker Fucking Åmål van Lukas Moodysson op 27 augustus.

Het hele filmprogramma bestaat uit 12 films uit de secties The New Makers Competition, Cinematic Favorites een avond met Cinema Concerts. Het festival opent dit jaar met de film Leonor Will Never Die (2022)van Martika Ramirez Escobar. Hoogtepunten dit jaar zijn de film Sonne (2022) van Kurdwin Ayub: een close-up van een social media doorbraak waar menig TikTokker van droomt, maar voor drie hartsvriendinnen komt het als een verrassing, Noche de Fuego (2021) van Tatiana Huezo: drie vriendinnen groeien op in een Mexicaans bergdorpje waar constante dreiging heerst van de drugskartels, en Ukraine special op 24 augustus: The Earth is Blue as an Orange (2020) van Iryna Tsilyk. Op 27 augustus is de uitreiking van de New Amour Award. Een prijs voor de winnende film uit de New Makers competitie. Het volledige filmprogramma is hier te bekijken.

Fucking Åmål
Deze Zweedse filmklassieker is uitgebracht in 1998. Het verhaal speelt zich af in het onooglijke Zweedse provinciestadje Åmål waar nooit iets gebeurt en waar de jongeren zich vervelen. De zestienjarige Agnes voelt zich eenzaam en slaagt er niet in een stabiele vriendenkring op te bouwen. Agnes is verliefd op de veertienjarige Elin, het populairste meisje van de school. Elin draait de jongens zonder problemen om haar vingers, maar is daar eigenlijk op uitgekeken. Agnes’ wereld stort in wanneer uitgerekend Elin haar op haar verjaardagsfeestje vernedert om indruk te kunnen maken op haar oudere zus Jessica. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes’ moed, achteraf spijt van. Er volgt een langzame toenadering tussen de twee.

*

Wil je vrijkaartjes winnen voor de film Fucking Åmål, stuur dan voor 11 augustus een mail naar winnen@gaykrant.nl.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.