Arts & Culture Pride door heel Amsterdam

De Arts & Culture Pride, het culturele programma van Pride Amsterdam, heeft dit jaar een vol en divers programma met meer dan vijftig voorstellingen, exposities, films, tours en workshops op tientallen locaties door de hele stad, van en voor de hele LHBTI+gemeenschap.

Daarnaast wordt The Student Hotel City omgetoverd tot culturele hub met een dagelijks programma. De Arts & Culture Pride vindt plaats van 30 juli t/m 7 augustus, maar sommige onderdelen beginnen al eerder in juli of lopen langer door in augustus. Het hele programma is te vinden op pride.amsterdam/arts-culture.

Vol en gevarieerd programma
Het programma varieert van kleine persoonlijke initiatieven tot grote producties. Wat opvalt is het grote aantal theatervoorstellingen, zoals Edward II – The gay king in ITA, Bianca del Rio Unsanitized in Theater Amsterdam, Dood aan Zee in het Polanentheater of Naar Paramaribo in OBA. Het DeLaMar theater programmeert zelfs vier verschillende voorstellingen en opent een pop-up terras.

Dit jaar zijn er ook veel exposities, zoals Spread Love, Make Art in Lisart Studio Damrak, My Gender My Pride in Java Blend en Vier de verbinding in de Hallen. Muziek en dans zoals Pride Chantant in het Zonnehuis in Noord, Historia in Muiderslot en het Rainbowconcert in De Nieuwe Kerk.

Er zijn films te zien in Eye, op het Mercatorplein en het Gerschwinplein. Diverse tours worden georganiseerd, zoals in de Hortus, Rijksmuseum en de LGBT History Tour of Amsterdam bij het Homomonument. Tenslotte zijn er verschillende boekpresentaties en een boekenmarkt in Tolhuistuin en workshops zoals ‘A Guide to Loving Me’, onderdeel van Asian Pride, en Graaf je droom op in je transitie in het Student Hotel.

De 3Layers Foundation organiseert ook dit jaar weer Queer Currents, het jaarlijkse programma met events, lezingen, films, exposities, dans en muziek met Queer thema’s. Een groot aantal initiatieven heeft een plek gevonden in het Student Hotel, dat dit jaar weer de Pride hub is, met een dagelijks en vol cultuurprogramma.

Over de Kunst- en cultuurcommissie
De Arts & Culture Pride programma wordt gecoördineerd door de Kunst- en cultuurcommissie van Pride. De commissie bestaat uit Marley Braaf (ICK, Academie voor theater en dans), Annemarie den Dekker (Muiderslot), Siep de Haan (Andreas Cultuur Fonds), Sebas van der Sangen (Gemeente Amsterdam), Martijn van Schieveen (European Cultural Foundation), Cyanne Toebes Moe-Tjon (Comedytrain) en Ilias Zian (OBA).

Over Pride Amsterdam
Onder het motto ‘Be who you are, love who you want’ wil Pride Amsterdam blijvend aandacht vragen voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s overal ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Meer informatie en programma op www.pride.amsterdam. Pride Amsterdam wordt dit jaar van 30 juli tot en met 7 augustus gehouden. Het thema van Pride Amsterdam is dit jaar: ‘My Gender, My Pride’, klik hier voor meer informatie.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.