Win kaarten voor de voorstelling Queer Planet van Het Nationale Theater

Op 8 oktober 2022 gaat de feestelijke theaterproductie QUEER PLANET (HNTjong) met o.a. Rick Paul van Mulligen, Fjodor Jozefzoon en Tessa Jonge Poerink in première in Theater aan het Spui in Den Haag. De voorstelling heeft een all-queer cast en wordt geregisseerd door Noël Fischer, die eerder dit theaterseizoen de prijswinnende marathonvoorstelling Trojan Wars maakte. De kaartverkoop voor de voorstelling is al gestart

Tekst: HNT
Foto: Marijke de Gruyter en Nicolien van Jong

Tijdens deze confetti-voorstelling worden hokjes juichend afgebroken, grenzen weggevaagd met confetti en maatschappelijke normen hardop bevraagd. Queer Planet gaat over het vieren van de vrijheid om te zijn wie je bent en het samenkomen van een diverse gemeenschap. De voorstelling gaat over community , queerness als politieke stroming , queerness als identiteit en queerness als kunstvorm.

In Queer Planet verkent een diverse groep acteurs en performers door middel van performances, songs, een live dj en een gezonde dosis humor een utopische wereld waar queer-zijn de nieuwe norm is. Het publiek wordt op sleeptouw genomen in een gedachte-experiment over een wereld waar de termen ‘man’ of ‘vrouw’ geen betekenis hebben omdat die scheidslijnen er simpelweg niet toe doen en waar ‘anders zijn’ geen betekenis heeft omdat iedereen ‘anders’ is. Hoe ziet zo’n wereld eruit?

Fjodor Jozefzoon in Edward II, the Gay King

“Het is tijd voor een voorstelling over: queerness. De rijke diversiteit en identiteiten in deze voorstelling bieden een nieuwe perspectief waarbij er geen vaste patronen van mannelijke en vrouwelijke normen meer hoeven te zijn,’ aldus Noël Fischer

De cast bestaat uit: Rick Paul van Mulligen, Merel Pauw, Tessa Jonge Poerink, Fjodor Jozefzoon, Lars Brinkman, Fabienne Rutten, Joshua Smits en Bebe Berat Bebek. In deze diverse cast is er maar één constante: alle acteurs en performers identificeren als queer. Daarnaast wordt het team aangevuld door een rijk palet aan experts die een consulterende rol hebben tijdens het maakproces.

In de laatste aflevering van de podcast van Het Nationale Theater gingen regisseur Noël Fischer, acteur Merel Pauw en journalist Valentijn de Hingh (De Correspondent) met elkaar in gesprek over de vraag ‘wie zich vrouw mag noemen’ in deze maatschappij. De aflevering is nu te beluisteren op het podcastkanaal van Het Nationale Theater: HNTpodcast.

Lars Brinkman in Männerbund

Daarnaast heeft filmmaker Isaura Sanwirjatmo een documentaire over queerness gemaakt waarin diverse mensen uit de queer-community aan het woord komen. De film zal voor aanvang van de theatervoorstelling worden getoond in de theaterzalen door het hele land. Eerder werd Sanwirjatmo genomineerd voor een Gouden Kalf voor het project #VerlorenJongensZullenWinnen.

“Het maken van deze documentaire laat nogmaals zien hoe je als queer persoon je binnen onze maatschappij je moet begeven en zoekt naar je eigen ruimte. Om uiteindelijk queer joy te vieren,’ volgens Isaura Sanwirjatmo

Queer Planet speelt vanaf 8 oktober tot en met 4 december in heel Nederland. Klik hier voor de website van HNT.

Gaykrant mag drie maal twee kaarten weggeven voor deze voorstelling. Stuur voor 15 juli even een mailtje naar winnen@gaykrant.nl en wie weet ga je binnenkort naar Queer Planet.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.