Utrecht is klaar voor Pride 2022

Aankomende zaterdag vindt de vierde editie van de Utrecht Pride plaats. Meer dan 50 organisaties laten zich zien tijdens de Utrecht Pride. Een nieuwe route, vele straatfeesten en afterpartys. Utrecht is er klaar voor.
 
Tekst en foto: persbericht Utrecht Pride

Vanaf 13.30 uur kleuren de singel en Oudegracht van Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog. De Utrecht Pride is hét podium voor organisaties die zich het hele jaar inzetten voor de LHBTQI+ gemeenschap. Op de ruim 50 boten vind je organisaties die hun werk voor één dag nog zichtbaarder maken.

Alle ‘roze organisaties’ die zich hebben ingeschreven hebben een plaats in de parade gekregen en varen dus daadwerkelijk mee. Zij onderstrepen daarmee het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap. Precies dat waarvoor de Utrecht Pride in het leven is geroepen. De organisatie is blij met de hoeveelheid en diversiteit aan deelnemers.

Tijdens de Utrecht Pride zetten we elke bezoeker die de Pride steunt even in de spotlight, net als elke partner, sponsor, deelnemer, vrijwilliger of andere persoon of organisatie die de Pride een warm hart toedraagt. Met de slogan ‘Just be you’ laat de Utrecht Pride zien dat jij jezelf kunt zijn.

De Utrechtse Singel is sinds een paar jaar weer volledig rond, daarom varen de deelnemers zaterdag dan ook een nieuwe route. De parade start bij de Catherijnesingel en vaart onder Hoog Catharijne richting de Weerdsluis, waarna de boten de Oudegracht op varen. De parade eindigt officieel bij het Ledig Erf en vaart dit jaar dus andersom: van noord naar zuid over de Oudegracht.

Na afloop van de Utrecht Pride gaan de straatfeesten verder. PANN, RUBBER, Roost aan de singel en Café Kalff geven na afloop van de botenparade één groot feest! Met drie stages, diverse muziekgenres, tientallen artiesten en foodtrucks. Na de straatfeesten zijn er diverse afterparty’s in Utrecht van onder andere RUBBER en IsBurning.

Bekijk hier het volledige programma

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Utrecht is klaar voor Pride 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.