Dordrecht Pride organiseert een avond rond Pride & Sport

Op maandag 16 mei maakte de 17 jarige Engelse profvoetballer Jake Daniels van FC Blackpool bekend dat hij op mannen valt. Dit werd wereldnieuws want samen met de Australische voetballer Josh Cavallo die vorig jaar uit de kast kwam, zijn er nu maar twee topvoetballers die open zijn over hun geaardheid binnen het mannenvoetbal.

Dordrecht Pride vraagt zich af hoe dat zit op lokaal niveau en bij andere sporten. Samen met de gemeente Dordrecht (DordtSport) en The Movies organiseert Dordrecht Pride op donderdag 16 juni een thema-avond waarbij jezelf kunnen zijn binnen de sport centraal staat.

Tijdens deze avond wordt in The Movies de film ‘Mario’ vertoond waarin twee topvoetballers verliefd op elkaar worden, een onmogelijk dilemma. Maar waarom is dit nog zo lastig en hoe inclusief zijn andere sporten? En hoe staat het er lokaal voor?

Voorafgaand aan deze film wordt er middels een tafelgesprek ingegaan op het thema Pride & Sport. Hierbij zijn verschillende gasten en organisaties aanwezig zoals de John Blankenstein Foundation, FC Dordrecht, DordtSport, de Roze Kameraden (roze supportersvereniging van Feyenoord) COC en de voor zijn geaardheid gevluchte olympiër Sunnyboy.

Tevens zullen alle Dordtse sportverenigingen worden uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn, om zich als inclusieve sportclub te presenteren en om deel te nemen aan het gesprek. Na de film in The Movies zal er een naborrel plaatsvinden waarbij informeel gesprekken over dit thema kunnen worden voortgezet.

*

Pride & Sport
Donderdag 16 juni
Thema-avond Pride & Sport in The Movies 19:00 uur
Aanvang film Mario 20:30 uur
De thema-avond is vrij toegankelijk te bezoeken, voor de film geldt het reguliere tarief.
Nieuwstraat 62, 3311 XR, Dordrecht

 

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.