Mandaat: de autobiografie van Boris Dittrich

Afgelopen zaterdag presenteerde Boris Dittrich zijn autobiografie ‘Mandaat’. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan oud-politicus en kinderboekenschrijver Jan Terlouw. ‘Mandaat’ is de autobiografie van politicus, mensenrechtenactivist en schrijver Boris Dittrich. Vrijwel zijn hele werkzame leven staat in het teken van de LHBTI+emancipatie. Of het nu om homoseksuelen gaat die in de jaren tachtig van de vorige eeuw hun partner aan aids verloren of om de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht: Dittrich komt op voor de rechten van LHBTI+ers op alle mogelijke manieren. En met succes, want op 1 april 2001 voltrekt de Amsterdamse burgemeester Job Cohen het allereerste homohuwelijk ter wereld.

Zoon, echtgenoot, advocaat, rechter, Tweede Kamerlid fractievoorzitter van D66, Eerste Kamerlid: in  ‘Mandaat’ blikt Boris Dittrich terug en schrijft over zijn ouders, over zijn vader die in 1948 uit Tsjecho-Slowakije naar Nederland vluchtte, over zijn vriendin (met wie hij bijna trouwde) en over zijn coming-out. ‘Mandaat’ schetst tevens een mooi en indringend tijdsbeeld van de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw: de aidsepidemie, de paarse kabinetten, en de moord op Pim Fortuyn die de Nederlandse politiek voorgoed veranderd heeft.

Sinds 2020 is Boris Dittrich een van de drie ambassadeurs van Gaykrant.

*

Klik hier om ‘Mandaat’ te bestellen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.