71 bodies 1 dance: een dansvoorstelling geïnspireerd op 71 transgender personen

 Tijdens De Dansweek van 1 tot en met 12 juni staat choreograaf Daniel Mariblanca met zijn performance 71BODIES 1DANCE in Theater Rotterdam. De voorstelling 71BODIES 1DANCE is een 71 minuten durende soloperformance door Daniel Mariblanca. De voorstelling is geïnspireerd op 71 transgender personen die de choreograaf tijdens de twee jaar durende preproductie in Scandinavië en Europa ontmoette. Het werk richt zich op het brengen van zichtbaarheid, het wekken van nieuwsgierigheid en het genereren van kennis over de transgender gemeenschap.

Tekst en foto’s: Theater Rotterdam

71BODIES 1DANCE benadrukt de grote diversiteit die bestaat binnen elke persoonlijke reis, en benadert de complexiteit van de gemeenschap vanuit een menselijk niveau – door middel van een artistiek werk.

De voorstelling is onderdeel van een groter project dat totaal uit drie componenten bestaat en is zowel nationaal als internationaal gepresenteerd in meer dan vijftien steden. In 2019 ontving Daniel de prijs voor Kunstenaar van het Jaar van Bergen Kommune voor dit project.

De voorstelling is gemaakt door 71BODIES, een transgender inclusief dans- en performancegezelschap gevestigd in Bergen, Noorwegen. Het gezelschap werd opgericht door Daniel Mariblanca aan het begin van zijn gender transitie vanuit een urgentie om zowel de complexiteit die binnen de transgender identiteit ligt te begrijpen als te documenteren.

Klik hier voor meer informatie of om kaarten te bestellen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.