Pride Luxemburg met Nederlands tintje

De Luxembourg Pride 2022 vindt plaats in de plaats Esch-sur-Alzette, dat dit jaar tevens tot Europese Cultuurhoofdstad is uitgeroepen. De Luxemburgse LHBTI+organisatie Rosa Lëtzebuerg organiseert het evenement dat duurt van 1 tot en met 10 juli 2022. ‘Pride wordt dit jaar gevierd met kunst, cultuur en socio-politieke onderwerpen,’ volgens de organisatoren.

Zo is er een groot Luxembourg Queer Arts Festival, zal er samen met de Europese Unie een LHBTI+conferentie gehouden worden en is er naast een herdenkingsceremonie ook een groot straatfestival (met onder andere Boy George & Culture Club en oud-Eurovisiedeelnemers Jendrik en Poli Genova) en is er speciaal ruimte gemaakt voor de Amsterdamse Regenboogjurk die de vlaggen van de 71 landen in de wereld toont waar homoseksualiteit nog steeds verboden is. De jurk is ontworpen door Mattijs van Bergen en Oeri van Woezik.

Rosa Lëtzebuerg is de oudste LHBTI+organisatie in Luxemburg en komt sinds 1996 op voor de belangen en rechten van de LHBTI+gemeenschap in het groothertogdom. 

Klik hier voor het hele programma van de Luxembourg Pride 2022.

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.