Männerbund van Lars Brinkman opnieuw te zien in theaters

Begin mei wordt de voorstelling Männerbund van Lars Brinkman hernomen. Centraal staan de verhalen van homoseksuele historische figuren die leefden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Hoe verhoudt Brinkman, zelf homoseksueel in het vrije Nederland anno 2022, zich met zijn eigen ervaringen en overdenkingen tot die van zijn queer-voorouders?

Wat weinig mensen weten is dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote daling is geweest in de vervolging van homoseksuelen in Nederland. Sterker nog, de homo-scène leek in de bezettingstijd zelfs te floreren.

(Foto: Nienke Veneboer)

Getriggerd door deze bevindingen probeert acteur en theatermaker Lars Brinkman een nieuw licht te werpen op de geschiedenis die we allemaal denken te kennen. Is er een verband tussen homoseksualiteit en fascisme? Wat heeft de hechte mannenband, de aantrekkingskracht van het uniform en de verafgoding van het mannelijke lijf binnen het SS-leger met elkaar te maken?

Deze voorstelling kwam tot stand in het kader van Theater Na de Dam.

Speeldata
1 mei | Zaal 3 | Den Haag                    
3 mei | Theater Kikker | Utrecht  
4 & 5 mei | Theater Bellevue | Amsterdam

*

Concept & spel: Lars Brinkman
Coach: Martijn de Rijk
Techniek: Sieuwert Zwaagstra
Met dank aan: Collectie Jan Carel Warffemius, Anna Tijsseling, Piet Boogert, Harry Oosterhuis

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.