Deelnemende boten Utrecht Canal Pride bekend

Na vele inschrijvingen maakte de organisatie van Utrecht Pride op 7 maart met trots de vijftig deelnemende boten voor Utrecht Canal Pride 2022 bekend. Op zaterdag 4 juni vaart weer een grote diversiteit aan organisaties door de Utrechtse grachten.

Naast een groot aantal deelnemers die zich al aangemeld hadden voor de afgelaste editie in 2020, heeft de organisatie enkele nieuwe deelnemers toegevoegd aan de kleurrijke parade door Utrecht. Zo varen bijvoorbeeld het nieuwe festival Wat ben je mooi en de Dusty Foundation mee op zaterdag 4 juni.

Robbert Kalff, voorzitter stichting Utrecht Pride: ‘De afwezigheid van 2 jaar heeft zijn sporen nagelaten, de zichtbaarheid van deze organisaties betekent veel voor de gemeenschap en is belangrijk om te erkennen, daarom zijn we erg blij dat we ze weer het mooiste ‘podium’ denkbaar kunnen geven. Acceptatie en erkenning begint met zichtbaarheid.’

Robert Kalff

Het doel van de Utrecht Canal Pride is dan ook het zichtbaar maken van al die organisaties die zich het hele jaar op vele manieren bezighouden met de LHBTI+ gemeenschap. Een onafhankelijke adviescommissie heeft zich over de inschrijvingen gebogen. Vervolgens is er een advies uitgebracht aan de Stichting Utrecht Pride, wat door de stichting ter harte is genomen.

Bij de selectie van de deelnemers krijgen de van huis uit LHBTI+ organisaties voorrang op anderen, opdat de stichting deze graag dit podium biedt, en de stad en haar bezoekers kennis wil laten maken met de verscheidenheid aan organisaties die zich het hele jaar inzetten voor acceptatie en het welzijn van de LHBTI+ gemeenschap.

De vijftig deelnemers zijn hier te vinden.

De Utrecht Canal Pride zal plaatsvinden op zaterdag 4 juni 2022 en begint om 14:00 uur.

Na afloop vinden er weer diverse straatfeesten plaats in de stad en ‘s avonds zijn er verschillende afterparty’s.

Het volledige programma is binnenkort te vinden op www.utrechtpride.nl

*

Foto: Michel Swart

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Deelnemende boten Utrecht Canal Pride bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.