Paul de Graaf | GroenLinks Alkmaar

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf te profileren. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Paul de Graaf. 

Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen

1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?

Mijn naam is Paul de Graaf, in het dagelijks leven kapper-ondernemer, regenboogvader van drie kinderen en fractieassistent (ook wel commissielid of burgerraadslid genoemd). Ik ben kandidaat (nr. 7) voor GroenLinks in de gemeente Alkmaar, omdat ik Alkmaar groener en socialer wil maken.

2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Mijn LHBTI+ zijn speelt nu een bescheiden rol in mijn politieke werk. Ik hou me vooral bezig met mobiliteitsvraagstukken bezig, maar ik adviseer de fractie wel bij LHBTI+ vraagstukken die eventueel spelen.

3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Het eerste wat ik zou willen aanpakken is het fietsnetwerk. Dat kan en moet beter, comfortabeler en veiliger

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

Het liefst gaan we meebesturen in een college wat zo progressief mogelijk is. We werken uiteraard het liefst samen met partijen die Alkmaar ook groener en socialer willen maken.

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

De LHBTI+ gemeenschap mist een ‘kloppend hart’ in de gemeente Alkmaar sinds de vaste COC-vestiging is verdwenen. En er is door corona al twee jaar geen echte Alkmaar Pride geweest, dat is heel jammer.

6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

Ik hoop in vier jaar te bereiken dat er meer gefietst wordt en minder auto wordt gereden, dat meer Alkmaarders een passende woning hebben en dat er op welke manier dan ook weer een Pride gevierd kan worden.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.