Mitchell Boers | VVD Hengelo

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf te profileren. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Mitchell Boers.
Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen

1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?

Mijn naam is Mitchell Boers. Ik ben een 28-jarige geschiedenisdocent en daarnaast ben ik bezig met mijn master aan de Universiteit van Groningen. Ik ben een geboren en getogen Hengeloër en ben namens de VVD lijstrekker in deze mooie gemeente. Als ik gekozen word, zal dit mijn tweede termijn worden.

De keuze voor de VVD was voor mij vrij makkelijk. Iedereen moet wat van zijn leven kunnen maken, ongeacht jouw geloof, afkomst, sekse, geaardheid of ras. Iedere individu heeft zijn of haar krachten en moeten die in alle vrijheid en in verantwoordelijkheid kunnen ontwikkelen. Deze idealen komen bij de VVD sterk naar voren.

2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

De afgelopen jaren hebben we in Hengelo een aantal casussen gehad waarin er spanningen ontstonden over geaardheid. Een van deze casussen ging over een Facebook filmpje vanuit de Syrisch Orthodoxe Kerk waarin werd gesuggereerd dat het een zonde zou zijn als men praktiserend homoseksueel zou zijn. Bij deze bijeenkomst waren veelal jongeren aanwezig. Ik vond het belangrijk dat wij ons tegengeluid lieten horen. Als liberaal vind ik het belangrijk om te staan voor de vrijheden van een ieder.

Met deze vrijheden komt de verantwoordelijkheid om met elkaar in discussie te gaan en alle kanten te belichten. Door onze ogen en oren te sluiten zullen we elkander niet meer zien en dat moeten we niet willen. De essentie van democratie is dat je  met elkaar in gesprek gaat. Niet om je mening door te drukken, maar om naar elkaar te luisteren. Naar mijn idee moet iedereen in Nederland kunnen houden van wie je wilt, zonder bang te zijn voor de mening van een ander.

3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Er zijn veel uitdagingen voor de komende jaren. Voor Hengelo is het belangrijk dat we ons de komende jaren blijven focussen op veilig wonen. Dat betekent enerzijds dat we veel woningen moeten gaan bouwen, maar ook dat we zorgen dat iedereen in volle veiligheid kan wonen in hun thuis.

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

Als je de politiek in gaat moet je klaar staan om te besturen. Het is aan de kiezer om te bepalen welke partijen het vertrouwen krijgen om een bestuur te gaan vormen. Wij staan klaar om te werken met iedereen, zolang wij onze principes maar niet aan de kant hoeven te drukken.

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

Hengelo is al een regenbooggemeente. Ik ben erg trots op hoe onze gemeente in samenwerking met ouderen- en jongerenorganisaties en scholen samenwerkt om het thema LHBTI+ op de kaart te krijgen. Wij moeten als overheid goed blijven toezien op het feit dat iedereen veilig over straat kan, zonder dat je bang hoeft te zijn voor scheldpartijen of geweld. Dat kan in Hengelo gelukkig wel!

6.  Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

De komende vier jaar willen wij ons hardmaken voor meer woningen, nascheiden van afval, vergroten van het veiligheidsgevoel, werken aan een realistisch en haalbare duurzaamheidsagenda en willen wij het ondernemerschap blijven stimuleren. Genoeg te doen lijkt mij zo!

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.