Genomineerden Roze Lieverdje 2022

GroenLinks Amsterdam organiseert voor de negende keer de verkiezing van het Roze Lieverdje. Het Roze Lieverdje wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een Amsterdammer of initiatief, die zich buitengewoon, op vrijwillige basis, inzet voor de LHBTIQ+-gemeenschap. En jij bepaalt wie daarvoor in aanmerking komt.

De genomineerden voor het Roze Lieverdje 2022 bekend: Veilige Haven die al jarenlang een belangrijke rol voor biculturele LHBTIQ+-jongeren in Amsterdam vervult, het project Transkliniek van Trans United Europe en de GGD Amsterdam, de strijdbare dragqueen Jennifer Hopelezz, het netwerk van de Politie Roze in Blauw Amsterdam en tot slot de podcast Kleine Vrijdag van Anthony Caupain en Gerinio Triebel.

Je kunt nu stemmen op jouw favoriete Roze Lieverdje. Stemmen kan tot 11 februari 23:59 uur. Je mag maar op één genomineerde stemmen. De online publieksstemming en jurystemming bepalen uiteindelijk gezamenlijk wie het Roze Lieverdje 2022 wordt.

Jennifer Hopelezz / Richard Keldoulis

Achter de strijdbare en extravagante dragqueen Jennifer Hopelezz gaat de bescheiden Richard Keldoulis schuil. Politiek activisme is Richard niet vreemd, zo strijd hij er al jaren voor om PrEP te laten vergoeden door de zorgverzekering. De gay-events die hij organiseerde stonden aan de basis van Club Church. Richard doet naar de mening van de jury mooi en belangrijk werk en is een echt Roze Lieverdje.

Podcast Kleine Vrijdag

Anthony Lamar Caupain (@nuevojesus) en Gerinio Triebel (@blackhermoine_) verzorgen sinds 2020 wekelijks een lach en een roze kijk op de verschillende actualiteiten in binnen – en buitenland, social issues en millenial drama in ‘ De blackest, queerest podcast van de lage landen’, zoals ze zichzelf afficheren, een aanrader! De jury nomineert deze enthousiaste podcasters met hun verfrissende blik voor het Roze Lieverdje.
Roze in Blauw
Zo lang er anti-queer geweld blijft plaatsvinden zijn de vrijwilligers van Roze in Blauw nodig. Roze in Blauw is het netwerk van de politie waar lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+) die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit melding kunnen doen. Naar de mening van de jury zijn de vrijwilligers van Roze in Blauw echte Roze Lieverdjes.
Transkliniek
Het project Trans United kliniek van de organiserende initiatiefnemers Trans United Europe en de GGD Amsterdam heeft het leven van honderden trans personen in Amsterdam en Nederland veranderd. De Trans United kliniek voorziet in trans specifieke zorg, soa en hiv preventie, en recentelijk ook crisis nachtopvang voor dak of thuisloze trans personen, safe spaces voor trans personen, veelal met een migratie en of biculturele achtergrond, die niet in reguliere zorg terecht komen, bijvoorbeeld omdat ze ongedocumenteerd, onverzekerd en/of niet ingeschreven staan in Nederland. De jury draagt dit belangrijk initiatief van harte voor het Roze Lieverdje.
Veilige Haven
Veilige Haven biedt ondersteuning aan LHBTIQ+  mensen  uit multicultureel Amsterdam en omstreken en LHBTIQ+ vluchtelingen die met hun homo-, biseksuele, lesbische of transgendergevoelens worstelen. In 2007 herkenden o.a. Schorer en het COC, de behoefte aan informatie en ontmoeting bij deze doelgroep, en namen het initiatief dat tot Veilige Haven. Inmiddels uitgevoerd door buurtteam Amsterdam Centrum vervult Veilige Haven al jarenlang een belangrijke rol voor biculturele LHBTIQ+-jongeren uit heel Amsterdam. De meeste maatschappelijk werkers van Veilige Haven behoren zelf tot de bi-culturele LHBTI+ community en zijn naar mening van de jury echte Roze Lieverdjes.
*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.