Vanaf morgen op Gaykrant: ‘Uit de kast, in de raad’

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom start Gaykrant morgen met de rubriek ‘Uit de kast, in de raad’ waarin LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden zich presenteren. Van links tot rechts, van queer tot trans: de regenbooggemeenschap is inmiddels binnen vrijwel het gehele politieke spectrum vertegenwoordigd.  

Gaykrant heeft alle Tweede Kamerfracties met meer dan 1 zetel en met uitzondering van de SGP uitgenodigd LHBTI+kandidaten voor te dragen voor de rubriek. Fractie Den Haan en Lid Omtzigt zijn daarom niet aangeschreven. Gezien haar standpunten inzake regenboogzaken had het aanschrijven van SGP volgens de redactie weinig zin.

Het grote aantal lokale partijen in het land maakte het de redactie onmogelijk deze allemaal te benaderen. Vandaar dat we ook een algemene oproep in Gaykrant hebben gedaan met als resultaat dat er ook drie lokale partijen opgenomen zijn. In totaal doen 66 kandidaat-gemeenteraadsleden mee aan de rubriek. Van Heemskerk tot aan Maastricht en van Rotterdam tot aan Zutphen.

De Tweede Kamerfracties die op de uitnodiging zijn ingegaan:

VVD
D66
PVV
CDA
PvdA
GroenLinks
Partij voor de Dieren
Volt
Bij1

De fracties die niet op de uitnodiging van Gaykrant zijn ingegaan:

SP
ChristenUnie
Forum voor Democratie
Ja21
Denk
Groep van Haga
BBB

Tot aan de verkiezingen organiseert Gaykrant wekelijks IGTV-bijeenkomsten waarbij een medewerker van ons platform met drie kandidaten in gesprek gaat. Deze zijn terug te zien op het Instagramaccount van Gaykrant.

Rest mij nog alle deelnemers bij voorbaat te bedanken voor hun inzet. Op naar 16 maart, naar (nog) meer regenboogkleuren in de gemeenteraden van Nederland.

Rick van der Made
Hoofdredacteur

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.