Tell me I’m wrong: een film over homoseksualiteit binnen een AZC

Een dramafilm over je thuis voelen in het AZC, omgaan met stereotyperingen in de gay scene en het belang van vriendschap. De film roept de vraag op: hoe kun je op de juiste manier iemand helpen en wat zijn de consequenties wanneer je een grens overgaat?

In de film TELL ME I’M WRONG, van afstuderend regisseur Jottum Kok neemt hij je mee in de belevingswereld van Milad en Jurre. Tijdens het eindeloze wachten in het Amsterdamse AZC, probeert de homoseksuele Iraanse Milad (30) er het beste van te maken samen met zijn vrienden Arman en Radfan.

Om de bewoners in het AZC meer met elkaar in contact te brengen, besluiten ze een poëzieavond te organiseren. Tegelijkertijd begint de homoseksuele Jurre (24) met zijn stage bij het COA. Hij wil graag iets goeds doen voor Milad vanuit een schuldgevoel over zijn privileges. Wanneer hij hoort over de poëzieavond die Milad en zijn vrienden willen organiseren, besluit hij zich ermee te bemoeien, maar komt er al snel achter dat zijn goede bedoelingen een averechts effect hebben.

Regisseur Jottum Kok over de film: ‘Ik heb drie jaar lang in een relatie gezeten met een jongen die Iran is ontvlucht vanwege zijn seksuele geaardheid. Via hem hoorde ik hoe hij zijn tijd in het AZC ervoer als LHBTI+ vluchteling en werd ik mij bewust van mijn eigen bevoorrechte positie als Nederlandse homoseksuele jongen. Ik had de mogelijkheid om in alle vrijheid mijn seksualiteit te ontdekken.

Mijn ex daarentegen heeft zijn land moeten ontvluchten in de hoop op een vrijer bestaan, maar eindigde in een Nederlands AZC. Een plek waar de tijd stilstaat en waar het bovendien gevaarlijk is om je seksualiteit te uiten, omdat je onvoldoende wordt beschermd. Uit onderzoek blijkt dat 85% van de ondervraagde LHBTI+ vluchtelingen gediscrimineerd is in AZC’s. (LGBT Asylum support, We Feel Unsafe!, 2020). Met deze film wil ik meer bewustwording creëren over de situatie van LHBTI+ vluchtelingen in AZC’s.

Deze korte film gaan we realiseren door middel van crowdfunding, waarbij donaties kunnen worden gedaan in ruil voor bijzondere cadeau’s. Samen kunnen we deze film realiseren en een belangrijk verhaal vertellen. Tell me I’m wrong: wees erbij, wees betrokken!’

Klik hier om naar de crowdfundingsactie voor de film te gaan

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Tell me I’m wrong: een film over homoseksualiteit binnen een AZC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.