Januari: Mijn Lief

Vandaag beginnen we met een nieuwe reeks in de rubriek Minkema’s Maandgedicht, waarbij we elke eerste maandag van de maand een gedicht plaatsen van Jan-Simon Minkema.

MIJN LIEF

Mijn Lief,
drink mijn woorden,
proef ze op je tong,
neem ze tot je,
en blijf eeuwig jong.

Mijn Lief,
streel mijn zinnen,
liefst met huid en haar,
geef ze handen,
wees mijn tovenaar.

Mijn Lief,
de gedichten
die ik voor jou schrijf,
zijn beloften.
Koester ze, en blijf.

*

Jan-Simon Minkema (1950) werkte na zijn opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst, als acteur, cabaretier en zanger. Van zijn hand verschenen ruim twintig boeken en dichtbundels. In de jaren tachtig was hij tien jaar lang medewerker van de papieren Gay Krant. Grote bekendheid kreeg Minkema door de rollen van Meester Arend Vogel, Onkel X en Opa Knots in de tv-serie ‘De familie Knots’. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Januari: Mijn Lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.