Expreszo organiseert symposium op Paarse Vrijdag

Expreszo – het online magazine voor jonge LHBTI+personen – organiseert op Paarse Vrijdag, 10 december,  een symposium over het belang van deze dag, over queer-veiligheid in en rond scholen, over veilige seks en over sport. 

Tijdens het symposium spreken hosts Thorn de Vries en Nanoah Struik met verschillende panels over vier centrale onderwerpen: Veilig op school, Safe sex, Queer safe space/studeren en Sporten. Onder andere Vondelgym, het COC, SKSpraat en de Universiteit Leiden zijn vertegenwoordigd in de panels met deskundigen en zullen met elkaar in gesprek gaan over de centrale onderwerpen en ingestuurde kijkersvragen.

Sinds 2020 wordt Paarse Vrijdag ook gevierd in het basis- en hogeronderwijs. Met dit symposium wil Expreszo bijdragen aan de doelen van Paarse Vrijdag in het mbo, hbo en wo: het steunen van LHBTI+jongeren en bijdragen aan veilige plekken voor deze jongeren.

De avond is te volgen via een livestream en duurt van 18:30 tot 21:30. Het volledige programma is te vinden via de instagram pagina van Expreszo

Over Expreszo 

Expreszo is een online magazine voor jonge LHBTI+personen (lesbisch, homo, biseksueel, trans, non-binair, aseksueel, panseksueel en iedereen die er verder behoefte aan heeft zichzelf te benoemen) dat volledig gerund wordt door vrijwilligers. Op Expreszo willen we de verhalen laten horen die niet zoveel plek in de mainstream media hebben. Daar is helaas nog steeds behoefte aan, en onze website trekt dan ook duizenden bezoekers per maand. We doen ons best om queer jongeren te voorzien van interessante en leuke artikelen, tips en voorlichting.

Over de hosts

Nanoah Struik is activist, schrijver en spreker en behandelt onderwerpen als gender(identiteit & diversiteit) in diens podcast: De Genderkwiebus Podcast en diens boek: X – Alles en niets. Thorn de Vries is acteur, drag king en activist en bekend van onder andere Anne+ en van Spangas, waarin hen het eerste non-binaire personage is dat in een Nederlandse serie speelde. Samen met acht andere LHBTI+boegbeelden ontvingen zij beiden onlangs van COC Nederland de Bob Angelo Ster van de Toekomst.

Klik hier voor de website van Expreszo

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.