Nominaties voor de Nederlandse en Vlaamse OUT Media Award

Naar traditionele gewoonte reikt OUTtv eind dit jaar de OUT Media Award uit aan de persoon of organisatie die de LHBTI+gemeenschap op de meest positieve manier onder de aandacht bracht in de Nederlandse en de Vlaamse media. 

Tekst en foto’s: OUTtv

“Voor elk land waar we uitzenden proberen we organisaties en sterke nationale persoonlijkheden te nomineren die via de media een positief verschil gemaakt hebben voor de LGBT+-gemeenschap. Ieder jaar vormt die nominatielijst een mooie verdeling tussen cisgender- en transgenderpersonen, mensen met verschillende seksuele geaardheden, alsook tussen sport-, showbizz-, culturele en politieke berichtgevingen,” vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe.

De Nederlandse genomineerden van dit jaar zijn André van Duin, COC Nederland, Frédérique, Lil Nas X, Nikkie de Jager (ook genomineerd in 2020) en Ramsey Angela.

De Vlaamse genomineerden zijn dit jaar veldrijder Justin Laevens, jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero, discotheek Red & Blue, radio-dj Jana De Wilde, senator Fourat Ben Chikha, popgroep K3, voormalig Miss België Lenty Frans en Drag Race Holland winnares Vanessa van Cartier.

Petra de Sutter, winnares van 2020

‘In het algemeen was 2021 eerder een jaar waarin haat en fobie naar LHBTI+personen toe vooral pijnlijk duidelijk werd,’ vult OUTtv-gezicht Jens Geerts aan. ‘Ik denk hierbij aan nieuwsberichtgevingen over anti-LHBTI+stickers die opgeplakt werden in Antwerpen, rechtse politici die hun afkeer en haat verspreiden tegenover transgenderpersonen op tv, de dood van David P., seksistische en homofobe uitlatingen naar topsporters toe vanuit een nationale nieuwsredactie.

Eind dit jaar zal bekendgemaakt worden wie van de genomineerden de Belgische vicepremier Petra De Sutter mag opvolgen als winnaar van de OUT Media Award voor Vlaanderen en Koning Willem-Alexander als winnaar (in 2019) voor Nederland.

Stemmen kan tot en met 10 december via de onderstaande links:
De genomineerden voor Nederland
De genomineerden voor Vlaanderen

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.