Jij bent nu te zien: de nieuwe trans en non-binaire kijkgids voor Netflix, Videoland, Ziggo en NPO Start

Netflix en Genderpraatjes brengen de nieuwe Kijkgids Jij bent nu te zien uit. Trans en non-binaire personen hebben de LHBT+gemeenschap mede gebracht waar die nu is. Toch kwamen deze groepen in films en series lange tijd nauwelijks voor.

Om de schijnwerper te zetten op alle titels waarin trans en non-binaire personen op een positieve manier gerepresenteerd worden, heeft Netflix in samenwerking met Genderpraatjes een Kijkgids opgesteld.

Voor een compleet overzicht vind je in de Kijkgids titels op Netflix, maar ook op bijvoorbeeld Videoland, Ziggo en NPO Start. Van docu tot sci-fi, van luchtige komedies tot zware drama’s en van animatie tot horror: er is voor iedereen wat. Mist er nog iets? Iedereen kan tips delen die opgenomen kunnen worden in de Kijkgids. Deze zal regelmatig geupdate worden.

Speciaal voor deze gelegenheid deelt make-up artiest, vlogger en trans vrouw Nikkie de Jager in NetflixTutorials haar persoonlijke favorieten uit de Kijkgids.

Meer informatie vind je op: https://jijbentnutezien-netflix.com/

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.